Papayanın Faydaları
Papaya çok değerli bir bitkidir. Ham iken ya da olgunlaştığında yenilebilir. Olgun meyvesi tek başına ya da meyve salatası içerisine konularak tüketilebilir. A vitamini içerdiğin göz sağlığı için oldukça faydalıdır. Tuvalete çıkma sıkıntısı yaşayanlar için hazmı kolaylaştırır. Kanser gibi tehlikeli hastalıklara karşı koruyucudur. Kabızlığa iyi gelir. İçerisinde bulunana vitamin ve mineraller metabolizmayı hızlandırır. Metabolizmanın hızlanması, istenilen enerjinin elde edilmesi için vücuttaki yağların yakılmasını gerektirir. Yağların yakılması da zayıflayarak daha güzel bir vücuda sahip olmamızı sağlar. Lif oranı yüksek olduğundan tokluk hissi verir ve uzun bir süre sizi tok tutabilir. Papayadaki vitamin ve mineraller dışarıdan gelecek tehlikelere karşı vücudu korur.
O kadar değerlidir ki 100 gram papayanın besin değerleri aşağıdaki gibidir.
Enerji 179 kJ (43 kcal)
Karbonhidratlar 10.82 g
Şeker 7.82 g
Diyet lifi 1.7 g
Yağ 0.26 g
Protein 0.47 g
Vitamin A eşd. 47 ug (% 6)
Beta-karoten 274 ug (% 3)
Lutein ve zeaksantin 89 mikrogram
Tiamin (vit B1) 0.023 mg (% 2)
Riboflavin (B2 vit) 0.027 mg (% 2)
Niasin (B3 vit) 0,357 mg (% 2)
Pantotenik asit (B5) 0.191 mg (% 4)
Vitamin B6 0.038 mg (% 3)
Folat (vit B9) 38 ug (% 10)
Vitamin C 62 mg (% 75)
Vitamin E, 0.3 mg (% 2)
K vitamini 2.6 ug (% 2)
Kalsiyum 20 mg (% 2)
Demir 0.25 mg (% 2)
Magnezyum 21 mg (% 6)
0.04 mg (% 2) Manganez
Fosfor 10 mg (% 1)
Potasyum 182 mg (% 4)
Sodyum 8 mg (% 1)
Çinko 0.08 mg (% 1)
Likopen 1828 mikrogram