1 Ağustos 2014 Cuma

Yoncanın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Yonca Bitkisi: Açık yeşil renge sahip yapraklı güzel çiçekli ve hoş kokan bir bitkidir­. Bir çok türü bulunur. Halk arasında kelek otu olarak da bilinmektedir. Genellikle hayvan yemi olarak ekilen bu bitki aslında insanlar için de son derece faydaları özelliklere sahiptir. İçeriğinde bolca bitkisel protein bulunur­. A, B grubu, C, D, E ve K vitaminleri­ni içeren  yonca vitamin bakımın­dan yeteri kadar zengin olması­nın yanında, başta kalsiyum olmak üzere çinko, magnezyum, potasyum ve demir gibi mineraller açısın­dan da zengin bir bitkidir­.

Yoncanın Faydaları: İştah açıcıdır­. Besin değeri gayet fazla bir bitki olan yonca, vücuda kuvvet ve enerji kazandırır­. Bu özelliğiyle özellikle kansızlık çekenlere faydalıdır­. Anne sütünü arttırmaya destek olur­. Romatizma ağrılarını azaltır­. Ateşi düşürür­. İshali keser­. Midenin düzenli bir şekil­de çalışmasına destek olur­. Sinirleri yatıştırmaya yardımcı olur ve baş ağrısını geçirir­. Kandaki kolesterol düzeyi­ni düşürücü etki sağlar­. Şeker hastalığın­da da faydalıdır­. Ayrıca, kanı ve karaciğeri temizler­.
yoncanın faydaları

Yonca Nasıl Kullanılır? Yaprakları ve kökleri kullanılır­. Çayı yapıla­bilir­. Hayvanlar­da süt ve et verimi­ni arttırdığı için hayvan yiyeceği olarak kullanımı yaygındır­.