23 Ağustos 2014 Cumartesi

Burçak ve Burçağın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Burçak Bitkisi: Taneleri mercimeğe benzeyen  ve hayvan yiyeceği olarak kullanılan, 50 santim boylarında, türüne göre birbirinden  ­değişik renklere sahip çiçekler açan bir bitkidir­. Müdürmük olarak da bilinmektedir­. A ve C vitaminleri açısın­dan zengindir­. Latince İsmi: Lathyrus Sativus­.

Burçağın Faydaları: İdrar söktürücüdür­. Kalbi güçlendirir ve kalp hastalıklarına karşı korur­. Taneleri isilik ve basura iyi gelir­. Unun­dan yapılan helva zayıf vücutlara güç verir­. Cinsel gücü arttırır­.
burçağın faydaları

Burçak Bitkisi Nasıl Kullanılır? Burçak Tohumu kuru­tularak toz şekline getirildikten  sonra farklı ilaç yapımında, burçak bitkisi de hayvan yiyeceği olarak kullanılır­. Ayrıca, lapası ve unu el­de edilip tedavi amacıyla kullanıla­bilir­. Burçak unu sirkeyle karıştırılarak içilir ise idrarı söktürür­. Lapa haline getirildikten sonra kırıkların üzerine sarılırsa iyileşmesi­ni kolaylaştırır­. Ezik ve çürükler için de faydalıdır­. Tohumları­nın aşırı miktar­da veya uzun süre kullanılma­sı farklı rahatsızlıklara sebep ola­bilir­.