Vişne: Kiraza benzer fakat tadı kirazdan daha ekşi olan bir meyvedir. Tam bir vitamin ve mineral deposudur. A ve C vitaminleri ile potasyum, sodyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Tıbbi etkilerine bakıldığı zaman kiraz ile benzer özellikler taşıdığı görülür.
Vişnenin Faydaları:
Yaşlanma etkilerini geciktirir. Genç ve zinde bir vücuda sahip olmak istiyorsak vişneden faydalanmamız gerekir.
Vücudu ve mideyi kuvvetlendirir.
Lif içeriği fazladır. Kabızlığı giderir. Bağırsakları hastalıklara karşı korur.
Kalbi korur. Kalp hastalıklarına ve kalp krizine yakalanma riskini azaltır.
Antioksidan yani kandaki zehirli atıkları temizleyen bir meyvedir. Kansere, bilhassa kolon kanseri ve prostat kanserine karşı vücudu korur.
Mikrop öldürücüdür. Zararlı bakteri ve mantarlara karşı faydalıdır.
Bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar. Kabakulağa, su çiçeğine ve kızamığa yakalanmayı önlemeye yardımcı olur.
Kış hastalıkları olan nezle, grip ve soğuk algınlığına karşı faydalıdır.
Ateşi düşürür ve idrar söktürür.
Kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
İshali keser.
Göz sağlığı açısından da son derece faydalıdır.
Vücuda rahatlık verir.
Susuzluğu giderir.
Öksürüğe iyi gelir.
Ağrıları dindirir.
İltihap gidericidir.
Uyku düzensizliğinde faydalıdır.
Stres ve depresyon düşmanıdır.
Parkinson ve Alzeimer gibi yaşlılık hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Beyne faydalıdır. Beyin fonksiyonlarını geliştirir. Unutkanlık sorunu yaşayanlar için doğal bir ilaçtır.
Vişne Nasıl Kullanılır?
Vişnenin sadece meyvesi değil, meyve sapları ve vişne ağacının kabukları da kullanılır. Vişneden, vişne reçeli, marmelat ve vişne suyu gibi severek tüketilen yiyecek ve içecekler elde edilir. Vişne ağacının kabukları ateş düşürücü etkiye sahiptir. Sapları ise idrar söktürücü olarak kullanılmaktadır.