13 Ağustos 2014 Çarşamba

Nilüferin Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Nilüferin Faydaları

Nilüfer Çiçeği (Lat­. Nymphaea): Su zambağı da denilen  geniş yapraklı, çok yıllık otsu bir su bitkisidir­. Başlıca türleri; beyaz nilüfer, sarı nilüfer, Mısır lotusu, Hint lotusudur­. Güzel kokulu ve görsel açıdan çok güzel çiçeklerin olma­sı nedeniyle açık hava veya sera havuzların­da ve bahçe düzenlemelerinde genel­de kullanılmaktadır­. Sarı nilüfer çiçekleri ile beyaz nilüfer çiçekleri farklı etkileri vardır­.

Nilüferin Faydaları: Nilüfer, mikropları yok edici etkiye sahiptir. Çiçeği­ni kokla­mak uyku verir­. Kalbi güçlendi­rir­. Kökleri kabız yapıcı etkisi nedeniyle ishale karşı faydalıdır­. Ayrıca, sinirleri yatıştırmaya yardımcı olur ve ağrıları dindirir­. Beyaz nilüfer sinirleri yatıştırmaya yardımcı olur, uyku verir ve cinsel arzuyu azaltır­. Beyaz nilüfer baş ağrısını geçirir ve cinsel isteği arttırıcıdır­.
nilüferin faydaları, nilüfer çiçeğinin faydaları

Nilüfer Nasıl Kullanılır? Zehirlenmelere neden  olabileceğinden  dikkatli kullanılmalıdır­. Havuzlar­da süs bitkisi olarak kullanılır­. Hekimlikte ise köklerinden  ve çiçeklerinden  faydalanılır­. Kökleri kabız edicidir­. Kökleri kaynatılıp el­de edilen  su ile gargara yapılırsa boğaz iltihaplarına iyi gelir­. Kök ve yaprakları lapa haline getirildikten sonra yaralara sürülürse iyileşmesi­ni kolaylaştırır­.