Tokluk Hissi Veren Yiyecekler
Posa içeriği bakımından zengin yiyecekleri yemek bizlere tokluk hissi verir. Tam buğday unundan yapılan mamüller, nohut, fasulye, barbunya ve mercimek gibi kurubaklagiller, yulaf kepeği veya yulaf ezmesi gibi yiyecekler tokluk hissi verir özelliğe sahiptirler. Bunun yanısıra yağlı tohumlar dediğimiz ceviz, badem, antepfıstığı, yerfıstığı, kaju, fındık gibi yemişler de tokluk hissi verirler. Bu saydığımız yiyecekler aynı zamanda yüksek oranda protein ihtiva eden yiyeceklerdir. Proteinlerin sindirimi uzun sürdüğü için uzun süre tokluk hissi verirler. Bu açıdan bakıldığında protein bakımında zengin süt ve süt mamulleri de tokluk hissi verir. Zayıflamak için yağsız olmak şartıyla süt ve süt ürünleri tüketmek hem bizi besleyecek hem de uzun süre tok tutacaktır. Tokluk hissi veren yiyecekleri az olmak şartıyla öğün aralarında tüketmek faydalı olacaktır.