3 Ağustos 2014 Pazar

Terenin Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Tere (Lepidium sativum): 50 cm'ye kadar boylanabilen, beyaz veya morumsu renkte çiçekler açan, tadı acı, otsu bir bitkidir­. Kalsiyum ve demir açısın­dan oldukça zengindir­. Ayrıca, A, C ve D vitaminleri ile uçucu yağ ve glikozitler içerir­.

Terenin Faydaları:
İştahı açar.
Hazmı kolaylaştırır­.
Sinirleri yatıştırmaya yardımcı olur ve cinsel isteği arttırır­.
Bronşları temizler ve öksürüğü keser­.
Vücut direnci­ni arttırır, halsizliği alır ve bedene güç verir­.
Başta grip ve soğuk algınlığı olmak üzere, tüm kış hastalıklar­da iyileşmeyi hızlandırır­.
Kandaki zehirli atıkları temizler ve kansızlığı giderir­.
Güçlü bir idrar söktürücüdür­.
Böbrekleri ve idrar yollarını temizler ve böbrek taşlarını düşürmeye destek olur­.
Bağırsak solucanlarını döker.
Karaciğer hastalıklarına karşı faydalıdır­.
Antioksidan bir yapıdadır. Kansere karşı vücudu korur.
Safrayı arttırır­.
Kandaki şeker oranını düşürücü etkisi ile şeker hastalarına faydalıdır­.
Sigaranın vücuda verdiği zararlarını azaltır­.
Tere suyu ile saçlar yıkanırsa saç dökülmesi­ni azaltır ve kepeği önler­.
Zayıflamaya yardımcı olur.
Ağızda kokuya neden olan mikroorganizmaları öldürür.

terenin faydaları


Tere Nasıl Kullanılır? Taze tere yemek ve salatalara katılarak yenebileceği gibi lapa haline getirilip haricen  de kullanıla­bilir­. Lapası cilt hastalıklarına karşı faydalıdır­. Saçlara sürülürse dökülmesi­ni azaltır­. Ayrıca, metabolizmayı hızlandırıcı tesirlerinden  ötürü Tere Tohumu zayıflamaya yardımcı olarak da kullanılmaktadır­. Et yemeklerinin yanında çok sevilerek yenen bir yeşilliktir.