Kilo Alamamanın Nedenleri Nelerdir?
Kilo alamamak toplumda genelde az yemekle bağdaştırılsa da kilo alamamanın bir değil birden çok nedeni vardır. Bunlardan ilki hormonal düzensizliktir. Örnek verecek olursak vücutta tiroid bezinin fazla çalışmasıyla ortaya çıkan hipertiroidi tablosunda metabolizma aşırı hızlanır. Metabolizmanın hızlanmasıyla vücudun enerji ihtiyacı artar ve aldığımız her kalori enerjiye çevrilerek tüketilir. Bu durumda tükettiklerimizin tamamı vücudumuz tarafından kullanıldığından kilo almamız mümkün olmayacaktır.
Kilo alamamanın nedenleri arasında bağırsak parazitleri ve enfeksiyon hastalıkları da vardır. Bu tip durumlarda besin emilimi azalır. Yani yediğimiz yemeğe ortak olan mikroorganizmalar vardır. Bu sebeple yediğimiz yiyeceklerden tam verim alamayız. Yine kalitesiz ve kalori açısından fakir yiyecekler tüketmek de kilo alamamanın bir diğer nedenidir.
Dolaşım sistemi ve sindirim sistemi hastalıkları olan kişilerde de kilo alamama sorunu ortaya çıkabilmektedir. Öğün sayısının düşük olması da kilo alamamaya neden olur. Bazı kişiler günde tek öğün beslenirler. Bu sağlıklı bir beslenme şekli değildir ve kilo almayı da engeller. Günde 3 ana öğün olmak şartıyla enerji açısından yüksek küçük ara öğünlere de yer verilmelidir.