3 Ocak 2011 Pazartesi

Alt Çene Ameliyatı (Ortognatik Cerrahi), İmplant Uygulama ve Estetik Burun Ameliyatı Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

"ALT ÇENE AMELİYATI" (ORTOGNATİK CERRAHİ), İMPLANT UYGULAMA ve ESTETİK BURUN AMELİYATI İÇİN BİLGİLENDİRME FORMU

Çene bozukluklarının cerrahi ve ortodontik tedavi ile düzeltilmesi hakkında birkaç neden vardır. Bunlardan bazıları aşağıda sıralanmıştır
1.  Ortodontik tedavinin tek başına sorunu çözemediği zaman
2.  Çene işlevini geliştirmek:  Isırmanın düzeltilmesi çoğu kişinin yemeklerinin daha iyi çiğnemesini ve daha önce yiyemedikleri yemekleri yiyebilmelerini sağlar.
3.  Uzun vadeli ortodontik tedavi sonuçların daha iyi olması için (kalıcı olması için)
4. Tedavi süresinin kısalması: Çene kemiğin daha iyi anatomik yere taşınması gerekli ortodontik  tedavi zamanını kısaltabilir.
5.  Yüzün görünümünü değiştirmek: Çenenin doğru yere yerleştirilmesi çoğu zaman yüzün daha iyi görünmesini sağlar.
6. Nefes almak: Cerrahi sonrası genellikle nefes alma daha rahat olabilmekte ve uyku apnesi var ise düzelebilmektedir.  Gömme işlemi yapılmış ise burundan nefes alması azalabilir.
7. Konuşmada iyileşme: Konuşma sorununu çözmek için cerrahinin konuşma terapisi ile kombine edilmesi gerekebilir. Damak yarıklı kişilerde konuşmaya olumsuz etkisi olabilir.
8.  Çene ağrılarında azalma: Ağrıda azalma çoğu hastada olabilmesine rağmen, cerrahi sonrası ağrının giderilmesinde veya azalmasında herhangi bir garanti verilemez.
Değerlendirme ve Tedavi aşamaları
1.  İlk değerlendirme. Bu aşamada ortodontik tedavi ve cerrahi hakkında kaygılarınız ve hedefleriniz konuşulur. Muayene ve özgeçmişiniz sorgulanarak birtakım tıbbi kayıtlar alınır ve tedavi planlaması yapılır.
2.  Tedavi planının tartışılması: Bu aşamada muayene sonuçları ve tedavi planlaması size veya ailenize yada sizce tedavi sürecine dahil edilmesi gereken arkadaşlarınıza sunulur. Gerekirse resimleriniz, röntgenleriniz (x-ray), bilgisayarlı video görüntüleri veya model cerrahisi kalıpları gerekli tedavinin şeklini size göstermek için kullanılır. Ayrıca size uygulanması gereken cerrahi yöntemi gerekirse modellerle ve benzer vakaların fotoğrafları gösterilerek anlatılır. Sizin tüm sorularınız bu aşamada cevaplanmaya çalışılır.

>>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerini kullanarak onam formunu bilgisayarınıza indirin.


--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Alt Çene Ameliyati (Ortognatik Cerrahi), İmplant Uygulama ve Estetik Burun Ameliyatı Onam Formu İçin Tıklayın