25 Ocak 2011 Salı

Saç dökülmesine kesin çözüm, saç dökülmesine neler iyi gelir?

Sponsorlu Bağlantılar:

saç dökülmesine kesin çözüm

Öncelikle saç dökülmeniz genetik ise şu an için bu dökülmeyi durduracak 2 adet FDA onaylı (Amerikan Gıda ve Sağlık Örgütü) ürün var piyasada. Finasterid adlı etken maddeyi içerisinde barındıran Propecia ve Proscar adlı iki üründe aynı etkiyi gösteriyor. Propecia piyasada saç dökülmesine karşı ilaç olarak 28 tabletlik kutuda satılıyor ve her tabletinde 1 mg finasterid içeriyor. Proscar da prostat ilacı olarak 28 tabletlik kutuda satılıyor ve her tablet 5 mg finasterid içeriyor. Propecia fiyatı 80 tl civarında iken, Proscar adlı ilaç 5 kat daha fazla finasterid içerdiği halde 20 tl gibi bir fiyattan satılıyor. Burada kafalarda soru işaretleri oluşmakta??? Acaba propecia daha mı kaliteli? Proscar işe yaramıyor mu? Hiç alakası yok. Merck & Co adlı ilaç firması ilk olarak 5 miligramlık dozlarda Proscar markası altında üretiyordu ve satıyordu. Zaman içerisinde Finasteridin saç fölikillerinin yok olmasına da neden olan bir androjen olan DHT'nin (dehidrotesteron) oluşumunu engellediğini keşfetmiş ve 1997 yılında saç dökülmesine karşı da kullanmak üzere FDA tarafından onaylatıp Propecia (Propecia Finasterid) adı altında ruhsat alıp satışa sunmuştur. Proscar alıp tabletleri 4 e bölerek kullanabilirseniz hem 4 kat az ödemiş hem 4 kat fazla kullanmış olursunuz. Yani altı aylık propecia nın size maliyeti yaklaşık 500 tl iken, altı aylık proscarın maliyeti 40 tl yi bile bulmayacaktır. Ama ben tableti bölmekle uğraşamam diyorsanız o ayrı tabi :) İki ilacı da eczanelerde bulabilirsiniz. Yoksa bile söyleyip eczacınızdan talep edebilirsiniz. Bu ilacı günde bir kez kullanacaksınız. Aç veya tok almak önemli değil ama hergün aynı saatte alırsanız iyi olur. İnternet üzerinde bu ilacın yan etkileri üzerinde çok fazla şey atılıp tutulmaktadır. Unutulmamalıdır ki hemen her ilacın yan etkisi vardır. Bu ilacın da 1000 de 1 de ola yan etkisi olur. İlacı yıllarca kullanmış kişilerden bile yıllarca kullandıktan sonra hiç yan etki görmediği halde internette yan etkilerini okuyup korkup bırakanlar olmuştur. Cinsel istekte azalma, sperm sayısında azalma, memelerde büyüme gibi etkilerden söz edilmektedir. Bu yan etkilerin olduğu ama çok abartıldığı barizdir. İlacı tavsiye eden doktorların çoğuna yan etkiler dolayısıyla dönen olmamıştır. Yan etki olsa bile ilaç bırakıldığında yan etki sona ermektedir. İlacı bıraktığında da yan etkinin devam etmesi de yine 1000 de 1 ihtimaldir. Ben kullanıyorum ve kullanan bir çok kişi tanıyorum. Kimsede hiçbir problem yaşamadı. Kel kalmak sizin içinde büyük bir korku ise bu korkuyla yaşayacağınıza kullanmanızı tavsiye ederim. Kendinize olan güveniniz artacak ve saçlarınızın her yıkamada ellerinizde kalmasından duyduğunuz üzüntünüz sona erecektir. Bu yazıyı yazıyorum çünkü bu korkuyla yaşamayın istiyorum. Tavsiyeme uyup kullananlar neticeyi buraya yazarsa sevinirim.

Önemli Not: Bu ürün erkeklerin kullanımına özeldir. Bayanların kullanmayı bırakın tabletlere bile dokunması sakıncalıdır.

Finasterid ne kadar sürede saç dökülmesini durdurur?
İlacı en az 3 ay kullanmanız gerekmekte. Üç aydan önce bir şey beklemeyin ve birazcık sabredin. 4üncü ayın başlarında saç dökülmesi duracaktır. Bundan sonra da kullanmaya devam ederseniz saçlarınız hacim kazanacaktır. Hacim kazandığında daha sık görünecektir zaten. Ben daha bir yıla tamamlayamadım tedaviye devam ediyorum ama bir yıl onunda saç çıkarttığı da bilinmektedir. İnş. bekleyip göreceğiz. Kullanmaya başlamadan önce ve sonrası resimlerini de bir kaç gün sonra burda paylaşacağım. sitemi takip ederek farkı görebilirsiniz.

Finasterid e takviye olarak başka ürünler kullanılabilir mi?
Bu ürüne destek olarak eğer maddi gücünüz yeterliyse ve kullanma zahmetine katlanırsanız minoxidil içerikli spreyleri de kullanarak daha iyi etkiler alabilirsiniz (Rogaine foam ve Kırkland minoxidil gibi ürünler).

Not: hastaneciyiz.blogspot.com bloğunun yukarıda bahsi geçen-geçmeyen hiçbir firmayla ilişkisi yoktur. Burada yazılanlar kişisel deneyim ve bu yöndeki araştırmaların bağımsız şekilde aktarılmasından ibarettir. Sağlıklı günler dilerim...

Aşağıda ise diğer kaynaklardan derlenen saç dökülmesine karşı doğal tedavi yöntemleri bulunmaktadır:

Saçlarınız matlaştı, kepek sorununuz var ve kaşını­yor mu? İşte bitkilerle doğal çözümler...

1. Şerbetçiotu kozalağı, devetabanı karışımı: Kepekleri temiz­ler, kan dolaşımını hızlandırır, saç dökülmesini durdu­rur.
2 kaşık devetabanı yaprak­ları, 2 kaşık meşe kabuğu, 2 kaşık şerbet­çi otu kozalağı, 1 kaşık nane
Bitki­lerin üzerine 2 litre kaynar su ekleyin, üzeri­ni kapatıp 2 saat demlendirin. Saçlarınızı bu karışımla yıka­yın ve kendi halinde kuruma­ya bırakın.

2. Isırgan otu kökü ve Latin çiçeği meyve­leri karışımı: Kan dolaşımını hızlan­dırır ve kepek oluşumunu ön­ler.
Eşit miktarda ısırgan kökü ve latin çiçeği meyve­lerini karıştırın, 0.5 litre alkol ekleyin, 1 ay bekletin. 5 günde bir şişeyi çalka­layarak karıştırın. Haftada 2 defa uygulayın.

3. Isırgan otu: Saç derisi kaşıntısı­na karşı.
250 ml elma sirkesini kaynama derecesi­ne kadar ısıtın ve içine bir avuç dolusu ince kıyılmış ısırgan otu yaprağı ekle­yin. Soğuyana kadar demlendikten sonra süzün. Kafa derisine masaj yaparak durula­yın.

4. Devetabanı, papatya ve sarı kantaron:
2 kaşık Devetabanı yaprak­ları, 1 kaşık Sarı kantaron, 2 kaşık Papatya
Bitkileri karıştırın, 1 litre sıcak su ekleyin, demlen­dirin, soğumaya bıra­kın. Bir pamuk yardımıyla saç derisine uygula­yın. Saçlarınızı yıkamadan kurumaya bırakın, bu karışımı hafta­da en fazla 2-3 kez kullana­bilirsiniz.

ISIRGANDAN MASKE

5. Atkuyruğu ve ısırgan otu kökü karışımı:
1 kaşık Tarla at kuyruğu, 1 kaşık Isırgan kö­kü
Bitkilerin üzerine 5 kaşık alkol ekle­yin, kapatın, karanlık bir yerde 1 hafta muhafaza edin. Sonra süzgeçten geçirin. Saçlarınızı yıkamadan önce pamuk yardımıyla maske ola­rak uygulayın.

6 Pıtrak ve devetabanı karışımı: Saçların ipeksi, dolgun olma­sı için kullanılır.
3 kaşık Pıtrak otu, 2 kaşık Devetabanı yaprağı, 1 kaşık Ihlamur çiçeği, 1 kaşık Nane yaprağı ve çiçe­ği
Bitkilerin üzerine 1 litre sıcak su ekle­yin, kapağını kapatın, 40 dakika demlendirin, ılık karışımla saçınızı yıka­yın.

7. Havuçlu limonlu karışım: Mide, böbrek rahatsızlığın­dan dolayı saç sorunu yaşayanlar kullana­bilir
3 kaşık havuç suyu, 6 damla limon suyu
Karıştırın ve saçları sorunlu uza­yan çocuklarınıza içirin. Havucu bol miktarda kullanın, haşla­yın, havuç köfteleri yapın, havuç çayı demle­yin. İç organ rahatsızlığından dolayı saçları sorunlu uzayan kişi­lerde kullanın.

8. Kırmızı biber reçetesi: Kan dolaşımını hızlandırır, saçları canlan­dırır.
Saçlarınız hızla dökülüyor­sa sıradakileri uygulayın: 1 ölçü kırmızı sivri biberin üzerine 8 ölçü alkol ekleyin, 25 gün karan­lık bir yerde dinlendirin, 5 günde bir çalkalayarak karıştırın. Süzün. Karışım­dan bir miktar alın, üzerine 10 ölçü su ekleyin karıştırın. Pamukla saç derisine uygula­yın.

YUMURTAYLA YIKAYIN

9. Yumurta sarısı ve akı:
Saçları yumurta sarısı ve akıyla yıkayabilir­siniz. Saçlarınızı ılık suyla ıslatın ve saç derinize yumurta karışımı­nı sürün. 5 dakika bekletin. Daha sonra aşağıda­ki şekilde hazırlanmış çay­la saçınızı yıkayın.
1 tatlı kaşığı Gül yaprağı, 1 tatlı kaşığı Nane 1 tatlı kaşığı Adaçayı
Bitkilerin üzerine 300 ml kay­nar su ekleyin ve 5 dk bekletin. Saçlarınızı bu çayla yıkayın. Kurutmayın, kendi hali­ne bırakın.

Konuyla ilgili aramalar: saç dökülmesi , propecia mı proscar mı , saç dökülmesine bitkisel çözüm , saç dökülmesine kesin çözüm , saç dökülmesi nasıl önlenir , saçlarım çok dökülüyor , saç dökülmesini nasıl durdurabilirim , kelliğe çözüm , kelliğe çare bulundu , kelliğe kesin çözüm , propecia kullananların yorumları , kel kalmak istemiyorum , saçlarım dökülüyor ne yapmalıyım , saçlarım dökülüyor ne yapabilirim , saç dökülmesine son