13 Ocak 2011 Perşembe

Gerdek gecesi cinsel ilişki nasıl olur? ilk gece deneyimi

Sponsorlu Bağlantılar:

gerdek gecesi cinsel ilişki

İlk gece veya gerdek gecesi yeni evle­nen çiftin evlendikleri ilk akşam (Zifaf gecesi) yalnız kaldıkları yatak odası­na Anadolu'da verilen addır. Gerdeğe girmek, gelinle güveyin ilk gece baş başa kalmalarını tanım­lar. Toplumumuzda cinsel konular­daki baskı ve kısıtlamalar yeni evli çiftler arasın­da gerdek gecesinde çeşitli sorunlara yol açabilmektedir. Çiftler, bir yan­dan gelinin çekingenliği ve tutukluğu, öte yandan erkeğin heyecanı altında ezile­bilir, ilk birleşmede başarıya ulaşmak için bütün bu güçlük­leri aşmak zorundadır. Erkeğin eşinde cinsel istek uyanıp olgunlaşın­caya kadar beklemesi gerekir. İlk ilişkide aceleci davran­ma, zor kullanma gibi durumlar olumsuz sonuçlara yol a­çar. Bazı durumlarda da erkeğe kadının yardımcı olma­sı gerekir. Eşe yardımcı olmak, her iki eşin de görevi­dir.

Kızlık zarı bozulması sırasında ilk ilişkide, ilk gece ağrı ve kanama olur ­mu?

Kızlık zarının durumu ilk cinsel birleşme­de, kadın ve erkekleri ürküten etkenlerden biridir. Genç kız acı duyacağını kaygılanır­ken, aynı durum azda olsa bazen erkekler için de söz konusu ola­bilir. Evlilikte "gerdek" yada "zifaf" adı verilen ilk gece­nin büyük bir önemi vardır. Çünkü eşler arasında ilk cinsel birleş­me genellikle bu gecede olur. Bu ilk ilişki sırasında eşlerin tutu­mu, cinsel uyum sağlamaları yönünden olumlu yada olumsuz etkiler doğu­rur. Kadında cinsel soğukluğun yada erkek­te iktidarsızlığın oluşmasında bazen ilk gecedeki olayla­rın etkisi olduğuna da rastlanmaktadır. Bunun için evlilik yaşamı­nın bu ilk aşamasının nasıl geçirilmesi gerektiği konusunda doğ­ru bilgiler edinmek gereklidir. Genç kızlar, genellikle ilk birleşmeyi korkula­cak bir olay olarak görürler. Erkek de çeşit­li nedenlerden heyecanlanabilir. Oysa zar yırtılırken genellikle ha­fif bir acı verir. Ancak zar kalınsa yırtıl­ması daha güç ve ağrılı olabilir. Bu duru­ma çok az kadında rastlanır. Böyle bir durumla karşı­landığında birleşmeyi ertelemek yerinde o­lur. Evlenmeden önce bir hekime görünmek yararlı ola­bilir. Kızlık zarının yırtılması sırasında kanama da o­lur. Bazen ilişki sırasında zardaki yırtılma damarsal bölge­den olabilir veya yırtığın ucu vajinanın derinliklerine dek uzaya­bilir. Bu gibi durumlarda beklenen­den fazla olabilir, doğum hekimine başvurmak gerekli­dir. Ancak bazı zarlar kanama olmadan da yırtıla­bilir. Bu nedenle kanama olma­ması, kadının daha önce cinsel ilişkide bulunduğu­nun kesin kanıtı sayılamaz.

İlk gece Ve İlk İlişkiden Kadın Zarar Görebilir Mi?

İlk gecede sinir gerginliğinden doğan güçlükler­de ortaya çıkabilir. Korku ve sinir gerginliğinden ba­zen vajenin (haznenin) içi kurur. Kayganlaşma olmadığı için erkek cinsel organının içeri girmesi güçleşir. Bu durumda vajende kayganlaş­mayı sağlamak için yapay kayganlaştırıcılar kullanı­labilir. Aksi takdirde vajinada oluşabilecek yırtıklar kısmen ciddi kanamala­ra yol açabilir, hatta acil doktor müdahalesi ile yırtık dikil­mesi gerekebilmektedir.

İlk Gece, Gerdek Deneyimi Heyecanı Erkekte Ne Gibi sorunlara Yol Açabilir?

İlk cinsel birleşme heyecanı nedeniyle, bazen erkekte geçici iktidarsız­lık görülebilir. Erkek bu durumdan büyük sıkıntı­ya düşer. Bu nedenle kadın anlayışlı ve dikkatli davranmalıdır. Kadının bilgi­siz ve anlayışsız tutumla erkeğe ağır, alaycı sözler söylemesi bu geçici iktidarsızlı­ğın kalıcı olmasına yol açar. Erkeğe, bunun geçici bir tutukluktan doğduğunu ve önemsiz olduğunu belirterek, onun kendisi­ne güvenini yeniden sağlamasına yardımcı olmalıdır. Kadının bilgisiz ve anlayışsız olduğu durumlar­daysa, erkek kadına uygun bir dille durumunu açıklama­lıdır. Evliliğin ilk gecesinde önemli olan mümkün olduğunca sıkıntı ve üzüntü verebi­lecek şeylerden kaçınmaktır.

İlk Deneyim, ilk ilişki ve Gebelikten Korunma

Evlenmeden önce çiftlerin,özellikle kadınların en büyük endi­şesi gebe kalma korkusu olmaktadır. Ülkemizde pek yapıl­mayan , fakat doğrusu evlilik veya ilk ilişki öncesi kadınların bir jinekoloğa gidip muayene ol­maları , hem gebelikten korunma hem de genital hijyen ve ilk ilişki hakkında bilgi alma­ları gerekmektedir. Önerilen korunma yön­temi ,ilk ilişki öncesindeki adetin ilk günü doktorun önerdi­ği doğum kontrol hapına başlamak, hap kullanılmasında sakın­ca var ise ilk dönem doğal yöntemler ile korunmak, evlilik gerçekleştikten ve balayı döne­mi bittikten sonra  muayene olup bir yöntem seçmektir.

Kaynak: doktornevra.com

İlk gece (gerdek gecesi) için diğer kaynaklar:

İlk gece ilişkiye mutlaka gireceksiniz diye bir zorunluluk yok. Böyle bir zorunluluk hissetmeyin kendinizde. İlk geceyi törelerimizden ötürü de biraz fazla büyütmek­teyiz bu da olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Genellik­le erkekler ilk gece olsun, bitsin isterler. Ama siz bir kadınsanız ve istemiyorsanız partneriniz­den anlayış göstermesini bekleyebilirsiniz.

Yine aynı şekilde erkekler için de geçerli­dir. İlişkinin başarıyla sonuçlanmasını istiyorsanız ilk olarak ilişkiye kendini­zi hazır hissetmeniz gerekir. Kendinizi hazır hissettiğinizde ise kafanızda­ki tüm endişe ve korkuları bir kenara bırakın. Ayrıca cinsel ilişki “hadi bu gece yapalım” şeklinde başla­nıp bitirilmez.

Eğer gerçekten onu istiyorsanız ve hazırsanız partlerinizle liseli aşıklar modunda takılın. Ona ufak ufak aşk oyunları oynayın, sevgi sözcükleriyle kalbine de hükmedin. Partnerinizi tahrik etmek için ön sevişme sırasında vucüdunu keşfetmeye çalı­şın. Uyarıldığı en has­sas bölgeleri bulun.

Dokunarak veya dilinizi de kullanarak bu bölgeleri uyarın. Bu durum hem sizi hem de partnerinizi tahrik edecektir. İlişkideki amacınız partnerini­zi yeterli derecede tatmin ve mutlu etmek olsun. Kendinizi ikinci plana atın.

Onu mutlu ettiğinizde sizde zevki doruk noktasında yaşayacaksınız zaten. Önsevişme ile iki tarafta ereksiyona uğradığın­da ve hazır olduğunda artık cinsel ilişki kaçınılmazdır. Korku ve endişelerinizin yersiz olduğu­nu böylece anlamış olursunuz.

Konuyla ilgili aramalar: gerdek gecesi cinsel ilişki , gerdeğe nasıl girilir , gerdeğe girmek , zifaf nedir , zifaf nasıl olur , ilk gece nasıl olur , kanama olmadan kızlık bozulurmu , kanama olmadan hamile kalınırmı , gerdek gecesi kanama olmaması , ilk gece korkusu , nasıl olmalı , sendromu , ilk gece nasıl ilişkiye girilir , gerdek gecesi nasıl yapılır , gerdek gecesi nasıl olur , gerdek gecesi yapılacaklar , diyaloglar , gerdek gecesine nasıl girilir , gerdeğe nasıl girilmeli , nasıl giriyorlar , gerdeğe girerken