5 Ocak 2011 Çarşamba

E-Rapor Uygulaması Yeni ilaç Etkin Madde Listesi - 29 Aralık 2010

Sponsorlu Bağlantılar:

29 Aralık 2010 / E-Rapor Uygulaması Yeni Etkin Madde Listesi

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Tarafından "E-Rapor Hk. Yeni Etkin Madde Listesi" yayınlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Tarafından "E-Rapor Hk. Yeni Etkin Madde Listesi" yayınlandı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN
E-RAPOR UYGULAMASI

Sağlık Hizmet Sunucularında ilaç temini amacıy­la oluşturulan E-RAPOR ların düzenlenmesinde;


1-Yeni düzenlenen etkin madde listesi ek­te (EK-1) olup, 03.01.2011 tarihi itibariyle kullanılma­ya başlanacaktır. Tüm Sağlık Hizmet Sunucuları­nın bu tarih itibariyle sistemini güncelleme­si gerekmektedir.01.11.2010 tarihli listede bulunan ancak ekteki listede bulunma­yan etkin maddeler ile düzenlenen raporlar ,rapor süresi boyun­ca geçerlidir.(01.11.2010 tarihli etkin madde listesine göre düzenlenen e-raporlar­da yer alan ve yeni etkin madde listesinde bulunmayan içe­rik miktarları fatura incelemede değerlendirilmeye alınmayacaktır.)

2-E-Rapor kapsamındaki etkin madde­ler ve ilaçlar söz konusu etkin maddelerin kolay bulunabilmesi amacıy­la bilgi amaçlı olarak eşleştirilmiştir. (EK-2)

3-Düzenlenen E-Rapor reçete ile ilişki­lendirilmemiş ise düzenlendiği hastane tarafından silinebilir, düzeltile­bilir. Herhangi bir reçete ile ilişkilendiril­miş E-Raporlarda ise hastane tarafından raporun açıklama bölümüne ekleme yapılabilmekte­dir. Reçete verilmiş veya verilmemiş ilaç raporlarında açıklama alanında değişik­lik yapılacaksa, 4.4 RAPOR BİLGİSİ KAYIT METOTLARI altın­da 4.4.6 IlacRaporDuzelt Metodu kullanılarak raporun açıklama alanına ekle­me yapılabilir. Eğer HBYS sisteminde bu değişikliğin yapılabileceği me­nü yoksa HBYS sisteminin yazılımcıları ile görüşülmesi gerekmekte­dir.