Kabakgiller kapsamındaki sebzeler ( Brokoli, brüksel , lahanası, lahana, karnıbahar, pırasa)
Bakla, nohut, mercimek, fasulye, soya fasulyesi, bezelye gibi baklagiller
Yumurta, süt ve süt ürünleri, ağır kokulu peynirler,
Bira, karbonatlı içecekler(Soda vb), dondurma
Erik, kayısı, elma, muz, kuru üzüm, şeftali, armut,
Şekersiz ciklet, Tam tahıllı ekmek
Kavun, turp, soğan, fasülye, ıspanak, kuşkonmaz, enginar,
Kızartılmış gıdalar, yağlı yiyecekler, kremalı, soslu gıdalar, salatalık, turşu
Yiyecekler dışında gaz oluşumuna neden olan diğer yanlışlarda şunlardır:
Yemeği acele ve hızlı yeme
Yemek sırasında fazla konuşmaktan dolayı fazla hava yutma
Öğün atlama ve diğer öğünde fazla yemek yeme
Liften fakir gıdalarla beslenme
Gıda alerjisi
Sigara ve alkol
Hareketsiz yaşam
Adet dönemleri ve gebelik
Mide çıkışını daraltan sorunlar, midenin sarkması, mide fıtığı, midenin fazla genişlemiş olması, sindirim salgılarının yetersizliği, mide bağırsak enfeksiyonları, bağırsakların gıdalara hassas olması, ülser, reflü gibi hastalıklar
Bazı ishal ilaçları
Stres
Dar giysiler
Konuyla ilgili aramalar: gaz yapan yiyecekler , gaz yapan meyveler , gaz yapan sebzeler