28 Mart 2013 Perşembe

Bebeğin Altı Nasıl Temizlenir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebeğin Alt Temizliği Nasıl Yapılır?

Sık sık idrar ve kaka ile kirlenen ve hassas deride kızarıklık ve pişiklerin oluştuğu bacak araları temizliği lokal temizliğin en önemli ve en sık tekrarlananıdır.

Kızlarda temizlik önden arkaya doğru yapılmalıdır. Ilık suyla ıslatılmış pamuk parçaları ile ya da bebek temizliği için özel üretilmiş ıslak havlular kullanılarak silinmelidir. Bebek 5-6 aylık olduğunda da özellikle kakadan sonra ılık su ile belden aşağısının yıkanması daha da iyi ve kolay olur. Her temizlik ve yıkamadan sonra muhakkak bacak araları temiz, yumuşak ve emici bir bezle kurulanmalı ve bebeğin bir iki dakika hava almasına izin verilmelidir.

Erkek çocuklarında da bacak arası temizliği çok önemlidir. Penisi kaplayan sünnet derisi enfeksiyonların kolayca üremesine ve idrar yolu enfeksiyonlarına zemin oluşturur. Bazı dinlere göre sünnet şarttır. Tıp bilimi de sünneti gerekli görmektedir. Sünnet derisinin içi dar olan bazı çocuklar idrar yapmada zorlanır ve ağlarlar. Bu durumda sünnet zorunlu olarak küçük yaşta yapılır.

Bacak aralarındaki pişiğe; bezlerde kalan sabun ve deterjan artıkları ile uzun süre bekleyen idrar ve kakalı bezler neden olur. Bu sebeple bebeğin bezleri sık sık değiştirilmelidir.

Tek kullanımlık hazır bez kullanılmıyorsa kirlenen bezler idrar ve kakadan arındırıldıktan sonra çamaşır deterjanıyla kullanılarak yıkanmalı, iki günde bir kaynatılmalı, hiç sabun artığı kalmayacak şekilde defalarca durulanmalı ve güneşte kurutulmalıdır. Bacak aralarında oluşan pişiklerde doktorun önerdiği kremlerden de yararlanılmalıdır. Pudra kullanılmamalıdır.