3 Mart 2013 Pazar

Maydanoz Hakkında Kısa Bilgi

Sponsorlu Bağlantılar:

MAYDANOZ HAKKINDA BİLGİ

Maydanoz ülkemizde salataların vazgeçilmez malzemelerinin başında gelmektedir. Yeşillik denilince akla ilk gelen bitkilerden biri olan maydanoz, oldukça zengin bir demir kaynağıdır. Taze maydanoz kalsiyum, kükürt, potasyum gibi enzimler ve A ile C vitamini açısından oldukça zengin olması sebebiyle de insan sağlığına oldukça büyük katkı sağlamaktadır.
maydanoz, maydonoz, parsley
Maydanoz, balgam söktürücü özelliğe sahip bir bitki olmasının yanında, safra ve idrar söktürücü olarak da bilinmekte ve bu yönüyle de detokslarda sıklıkla kullanılan antioksidanların başında gelmektedir. Böbrek çalışmasını hızlandırarak, idrar sökümüne yarar sağlayan maydanoz, içeriği sayesinde vücuda güç vermektedir. Kalp hastalıkları içinde önleyici ve koruyucu etki gösteren maydanoz günlük tüketim gerektiren bitkilerin başında gelmektedir. Ayrıca maydanozun zengin içeriği ile kanser önleyici etkisi de saptanmıştır.

Kadınların regl dönemi sancılarının azaltılmasına, regl dönemlerinin düzene sokulmasına yardımcı olan maydanoz, iştah açıcı özelliğe sahiptir. Sindirimi de kolaylaştırmasıyla birlikte, mide ve bağırsaklardaki gazın giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle gaz sebebiyle oluşan karın ağrılarının da önüne geçilebilmektedir. Kötü ağız kokusunun da en etkili önleyicisi olan maydanoz, afrodizyak özelliği ile cinsel gücü ve isteği arttırıcı etkilere sahiptir. İçerdiği C vitamini sayesinde grip gibi kış hastalıklarının iyileşmesine ve önlenmesine de yarar sağlayan maydanoz, hemen hemen her yerde bulunan ve sıklıkla tüketilmesi gereken, bunun yanında suyunun da birçok faydası saptanan bir bitki olarak dikkat çekmektedir.