3 Mart 2013 Pazar

Tüp Bebekler Neden Genelde İkiz Oluyor?

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebeklerin İkiz ve Üçüz Olma Nedeni Nedir?

Tüp bebek yöntemi günümüzde oldukça pahalı bir çocuk sahibi olma yöntemidir. Bu sebeple anne adayının hamilelik şansını arttırmak amacıyla anneye bir seferde birden fazla embriyo yerleşimi yapılmaktadır. Bir örnek verecek olursak 35 yaşında anne olmak isteyen bir kadına tek embriyo transferi yapılırsa, bu kadının %20 gibi hamile kalma ihtimali olur. Fakat tek embriyo yerine iki embriyo transfer edilirse hamilelik şansı da ikiye katlanmış olur. Yine aynı şekilde iki değil de üç embriyo transferi olursa hamilelik şansı %60'lara varır.

Ülkemizde tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olanların %50'sinde tek çocuk, %45'inde ikiz çocuk ve %5'inde ise üçüz hamilelikler görülmektedir. Embriyo transferi yaparken 3'ten fazla transfer yapmak hamile kalma olasılığını etkilememektedir. Sadece hamile kalınırsa birden fazla bebeğe gebe kalma ihtimali artar.

Tüp bebek yöntemi maddi açıdan bir sıkıntı olmadığı durumlarda bir seferde tek embriyonun transfer edilmesi doğru olacaktır. Çünkü çoğul gebelikler her zaman anne ve bebekler açısından hayati risk taşımaktadır. Eğer tek embriyo transferi ile yöntem gerçekleştirilir ve başarılı olunamazsa yöntem tekrar edilebilir.
Sponsorlu Bağlantılar: