7 Mart 2013 Perşembe

Düşük ve Kürtaj Arasındaki Fark Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Düşük ve Kürtaj

Fetüsün (anne karnındaki bebeğin), normal doğum zamanından önce uterustan (rahimden) atılmasıdır. Çeşitli nedenleri vardır. Kendiliğinden düşüklerin nedeni plasenta ya da uterus anomalileri, annenin ağır kronik hastalıkları, beslenme yetersizlikleri olabilir. Kesin tanıdan sonra kürtaj yapılarak uterus içi temizlenir. Medikal düşük (kürtaj) ise uterustaki fetüsün hastanede uzman doktor tarafından cerrahi yolla alınması işlemidir. Bu durumda gebelik yarıda kesilerek fetüsün hayatına son verilir.

Kürtaj Yaptırmanın Tehlikesi Var mıdır?

Kürtaj, aile planlaması yöntemi değildir. Zorunlu olmadıkça uygulanmamalıdır. Kürtaj sırasında kadın uterus delinmesi, enfeksiyon kapma, kan kaybı vb. gibi hayati riskler taşır.

Bazen de çok çocuk, yoksulluk, gayri meşru ilişkiden olan gebelik gibi nedenlerle kadınlar örgü şişleri, bitki sapları vb. nesneleri uterustan içeri sokarak, yüksekten atlayarak ya da ağır kaldırarak gebelikten kurtulmaya çalışırlar. Bu durum kanama ve enfeksiyon kapma gibi nedenlerle gebenin yaşamını tehlikeye sokar. Kadın ve erkek için uygun aile planlaması yöntemleri kullanılarak istenmeyen gebelikler önlenmelidir.

Sponsorlu Bağlantılar: