17 Mart 2013 Pazar

Göbek Kordonu Ne Zaman Düşer?

Sponsorlu Bağlantılar:

Göbek Kordonu Ne Zaman Düşer?

Bebek doğduktan sonra doğumu yaptıran doktor ya da ebe tarafından göbeği kesilir. Göbek kordonunun kesilmesinde steril makas, pens gazlı bez kullanılması bebeğin enfeksiyon kapmaması açısından çok önemlidir. Göbek kordonu göbek çukurundan ortalama 1 cm uzaktan bağlanır ve düğümün 1-2 cm ilerisinden de kesilir. Göbek kordonun düşmesi 1-2 hafta zaman alabilir.

Göbeğin her gün pansuman yapılması kuruyup düşünceye kadar banyo yapılmamasına, idrarla ıslanmamasına özen gösterilmelidir. Islanan gazlı bez yenisi ile değiştirilmelidir. Pansuman yaparken gazlı bez ve batikon kullanılır. Göbek çevresi temizliğinde alkolden de yararlanılır. Göbekte kanama, göbek çevresinde kızarıklık şişlik yada akıntı varsa mutlaka doktora gidilerek bebek gösterilmelidir. Göbek pansumanı yaparken göbek tozları kullanılmamalıdır. Göbekten alınacak enfeksiyonlar bebeğin ölümüne bile neden olabilir.

İlgili aramalar: bebeklerde göbek bakımı nasıl yapılır? göbek bağı ne zaman düşer? bebeğin göbek kordunu ne zaman düşer?