11 Eylül 2014 Perşembe

Huş Ağacı Nelere İyi Gelir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Huş Ağacı (Betula pendula): Nemli topraklar­da yetişen, sarıya çalan yeşil renkte çiçekler açan, küçük meyveli, dalları sarkık bir ağaçtır­­. Yaprakları saponin, flavonidler, uçucu yağlar ve C vitami­ni ihtiva eder­.

Huş Ağacı Nelere İyi Gelir? Kanı temizleyici ve idrar söktürücüdür­. Böbreklerin düzenli bir şekil­de çalışmasına destek olur­. Böbrek yetmezliğinde faydalıdır­­. Vücu t­ta biriken  fazla suyu ve tuzu boşaltarak vücudun su tutmasına bağlı şişmanlamayı önler­. Romatizma şikayetleri­ni azaltır­­. Saçları güçlendirerek saç dökülme­si ve kepeği önler­. Sedef ve egzama gibi cilt hastalıkların­da da faydalı olur­­. Ayak kokusunu geçirir­­. Ayrıca, ağrı giderici tesiri de vardır­­. Öksürüğü keser­. Mesane iltihabı, ishal ve bahar yorgunluğuna karşı faydalıdır­­. Böbrek taşlarını düşürmeye destek olur­.
huş ağacının faydaları

Huş Ağacı nasıl kullanılır? Huş ağacı­nın yaprakları kuru­tularak üzerine sıcak su dökülerek çayı yapıla­bilir­­. Ayrıca kabukların­dan ve dalların­dan el­de edilen  Huş Ağacı katranı da özellikle alerjik deri hastalıkların­da kullanılır­­. Körpe yaprakları sıkılarak suyu çıkartıla­bilir­­. Yaprakların­dan el­de edilen  bu suya biraz su katıla­rak bununla gargara yapılırsa boğaz iltihaplarını gidermek için destek olur­.