22 Eylül 2014 Pazartesi

Myom tanısı nasıl konur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Myom tanısı nasıl konur?

Myom tanısı koymak basittir­­. Karakteristik belirtiler ile gelen  bir kadın­da yapılmış olan jinekolojik muayene (ultra­son ve muayene) %99 doğrulukta tanı koymasını sağlar­.

1-Ultrasononografi: Acısız ve ağrı­sız olan inceleme yöntemi ile karın üstünden  veya vajina içerisi­ne sokulan bir aparat (cihaz) yardımıyla, eko denilen  ses dalgaları ortaya çıkardığı görüntülerle, iç cinsel organlar değerlendirilir­­.

2-Histeroskopi: Bu yöntemde ışıklı teleskopi aygıt ile vajina ve rahim boynu aşılıp rahim içerisi­ne doğru sokularak incelenme­si temeline dayanır­­.

3-Laparoskopi: Laparoskop olarak isimlendiri­len  aygıtla karın kısmın­dan yapılmış olan ufak bir kesiyle teroskopi incelenme­si temeline dayanır­­.

4-Histerosalpingografi: Bu ilaçlı film tekniğinde ise yine vajinal yolla rahim ağzı­nın hemen  iç kısmına giren  ince bir tüple verilen  ilacın, rahim içinden  tüpler vasıtasıyla karın boşluğuna kadar yayılma­sı görüntülenerek bu organlardaki anomaliler hakkın­da bilgi sahibi olmayı amaçlar­.n boşluğuna kadar yayılması görüntülenerek bu organlardaki anomaliler hakkında bilgi edinmeyi amaçlar.