8 Eylül 2014 Pazartesi

Salatalığın Cilde Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Salatalığın Cilde Faydaları

Salatalık en iyi K vitamini kaynağıdır. Her 100 gram salatalıkta 16.4 mikrogram K vitamini bulunur. Bu da bizim günlük ihtiyacımızın %16'sını karşılar. Tabii ki salatalığın tek içeriği bundan ibaret değildir. Salatalık birçok vitamin ve mineral içerir. B vitaminleri içerir. Tiamin (B1), Riboflavin (B2), Niasin (B3), Pantotenik asit (B5), B6 vitamini ve Folat (B9) ihtiva eder.

Bildiğimiz gibi güzellik ürünlerinin çoğunun hammaddesi salatalıktır. Salatalığın faydaları içerisinde cilt güzelliği için faydalarının yeri daha farklıdır. Sivilceler için çok etkilidir. Eğer cilt lekeleri ve sivilce sorununun varsa yüzünüze salatalık dilimleri yapıştırabilirsiniz. Salatalık dilimlerini yüzünüzde 5-10 dakika beklettikten kaldırarak sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz. Salatalık sivilcelerden hızlı ve doğal bir şekilde kurtulmak için kullanılan etkisi kanıtlanmış bir bitkidir. Salatalıktan aynı zamanda doğal bir yüz maskesi yapılabilir.

Lekeler ve Sivilceleri İçin Salatalık Maskesi Tarifi
  • 2 adet salatalık
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Salatalığın kabuklarını soyun ve rendeden  geçirdik­ten sonra salatalık rendesine yoğurt ilave edin­. Cildinize hazırlamış olduğunuz karışımı sürdükten  sonra bir 15 dakika cilt üzerinde bekletin­. Sonrasında bol suy­la cildinizi yıkayın ve nemlendiricinizi sürün.


Salatalık dilimlerini de yüzünüze koyarak salatalığın bu etkisinden faydalanabilirsiniz. Doğal maske kullanmak kimyasallardan daha güvenlidir ve ucuza mal olur. Salatalık cildi temizler, cildi sıkılaştırır ve yüzdeki aşırı yağı azaltır. Üstelik salatalık tüm cilt tipleri için rahatlıkla kullanılabilir. En iyi verimi elde etmek için, salatalık maskesini haftada en az bir kez düzenli olarak uygulamak gerekir.

İlgili aramalar: salatalığın cilde faydaları, salatalığın sivilcelere faydaları, salatalık maskesi nasıl yapılır?