9 Eylül 2014 Salı

Kimyasal Peeling Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kimyasal Peeling : Bayanların cildi, günlük şartlara göre türlü şekillere girebilir ve problemler ortaya çıkara­bilir­­. Bu nedenle cilt bakımı epey mü­him bir konudur­. Bayanlar, özellikle son birkaç sene içerisinde kimyasal peeling tekniğine fazlasıyla ehemmiyet vermiştir­­. Bu tedavi yöntemi­ni kullanan bayanların aldığı olumlu sonuçlar sonucun­da popülerliği belir­gin şekil­de artan bu tedavi yöntemi, devamlı olarak yayılımını arttırmaya devam etmektedir­.

 

Kimyasal peeling ile alakalı bütün bilinmeyenleri araştırdık ve bir bilgilendirme metni ortaya koyduk­. Şimdi daha ince detaylar ile bu önemli cilt bakım tedavisi çeşidini inceleyelim­.

 

Kimyasal Peeling Nedir? Nasıl Uygulanır?

Bu yöntem cildin öz rengi­ni kazanması, sivilce ve aknelerin yok olması, cilt üzerinde ki çatlakların giderilme­si maksadıyla uygulanan ve cerrahi dışı bir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir­­. Uygulanma süreci de çok basittir ve kısa zamanla birlikte verimli sonuçlar verir­­.

 

Öncelikle cildini­zin yaşadığı sorunlar ile alakalı bir dermatoloğa başvuruyorsunuz­. Cildini­zin hali hazırdaki durumu ve sıkıntıların nelerden  kaynaklandığı bazı tetkikler eşliğinde belirlenmektedir­. Sonrasında kimyasal peeling uygulamasına yönelik bir karar verildiğinde tedavi süreciniz başlıyor­. Cildinize sürülen  beyaz renkte, sıvı şekilde ve içeriğinde cilt için faydalı kimyasal maddeleri içeren  bir sıvı sürülür­­. Bu sıvı, yumuşak bir yapıda­dır ve kısa süre içinde deri­nin altına nüfuz eder­.

 

Deri­nin altına inen  bu sıvı, soyulmaya neden  olur­. Aslın­da kimyasal peeling, genel manada deri­nin soyulma­sı işlemidir­­. Zaman içerisinde yaşanan renk kaybı ve oluşan lekeler için epey mü­him bir yöntemdir­­. Cildin durumuna göre birkaç seansta sorunların tamamen  yok edildiği görülmüştür­.