23 Eylül 2014 Salı

Meme Kanserine Karşı Ne Yapmak Gerekir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Meme Kanserine Karşı Ne Yapmak Gerekir?

Meme kanseri­nin tedavisi, kanserin tipine ve yaygın oluşuna bağlı bir şekil­de değişmektedir­. Genel olarak cerrahi tedaviyi izleyen  yardımcı tedavilerin uygulama­sı biçimindedir­. Cerrahi tedavide kanser olan dokuyu içeren  meme cerrahi teknikle çıkartılır (mastektomi), bu işleme koltuk altı lenf bezleri­nin çıkartılma­sı da eklenir­. Cerrahi işlemden  sonra hastalığın yaygınlık ve tipine bakılıp radyoterapi, kemoterapi ya da hormonoterapi tedaviye eklenir­.

Meme protezi


Meme ameliyatı olmuş ve plastik rekonstrüksiyon yapılmayan kadınlar, dış görünümleri­ni korumak maksadıyla takma meme kullanmaktadır­. Batılı ülkelerde bu konu hakkın­da eğitim almış takma hemşireleri, hastanın ölçüleri­ni almakta ve uygun olan protezin seçilmesi­ne yardımcı olmaktadır­. Bu hizmet, eğitim ve tecrü­be gerektirmektedir­. Ülkemizde bu protezlerin satışı, sıradan satış elemanlarınca yapılmakta ve ülke alım gücünün çok üzerinde ücret istenmektedir­. Uygun bir teşkilatla, bu sorun çözüle­bilir ve ücret üçte bir oranına düşürüle­bilir­. Bunun sayesinde hizmet toplumun bütün kesimlerine ulaşabi­lir­.

UNUTMAMAK GEREKİR Kİ MEME KANSERİNE KARŞI EN İYİ SAVUNMA ŞEKLİ, KENDİ KENDİNİZE YAPACAĞINIZ AYLIK MEME MUAYENELERİ VE ŞÜPHE DUYULAN BİR DURUM KARŞISINDA BUNU HEMEN DOKTORUNUZLA PAYLAŞMANIZDIR.