14 Eylül 2014 Pazar

Vücut Susuz Kalırsa Neler Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

VÜCUT SUSUZ KALIRSA NELER OLUR?

YORGUNLUK: Su vücudunuzdaki en  mü­him enerji kaynaklarındandır­­. Dehidratasyon (susuz kalma) vücudu yavaşlatan enzimatik aktiveteye sebep olarak yorgunluk ve halsizliğe yol açar­.
ASTIM VE ALERJİLER: Dehidratasyona maruz kalan vücut sudan tasarruf etmek amacı ile havayollarını daraltıyor­. Siz daha susuz kaldığınızı hissetmeden  histamin bu durumun farkına varıyor ve salgısını arttırıyor­.
YÜKSEK KAN BASINCI: Vücut asıl olarak tam olarak su gereksiniminikarşıladığın­da kanın %92’si sudur­. Vücudun susuz kaldığı zamanlar­da ise kan kalınlaşarak akışı esnasın­da dirence sebep olur ve buda kan basıncı­nın yükselme­si ile sonuçlanır­­.
CİLT PROBLEMLERİ: Dehidratasyon deri yoluyla toksinlerin atılmasını bozmakta ve her türlü cilt sorunu için savunmasız hale getirmektedir; dermatit, sedef, kırışıklık.
YÜKSEK KOLESTROL: Vücut susuz kaldığın­da kolestrol seviyesi­ni arttırarak hücreden  daha fazla su kaybını önlemeye çalışır­­.
SİNDİRİM BOZUKLUKLARI: Su ve alkali (magnezyum ve kalsiyum) minerallerin eksikliği gastrit, ülser ve reflü gibi birçok sindirim sistemi problemine neden olur­.­.
İDRAR KESESİ VE BÖBREK PROBLEMLERİ: Toksin ve atık asit birikimi bakterilerin gelişme­si için ortam sağlar, buda böbrek ve mesanede iltihap, ağrı ve enfeksiyona daha yatkın olma­sı ile sonuçlanır­­.
KABIZLIK: Suyun eksikliğinde, vücudun kritik fonksiyonları için su sağlama görevi kalın bağırsağındır­­. Su yetersiz kaldığın­da atık maddeler bağırsak içinde çok yavaş ilerlemeye başlar buda kabızlığa yol açar­. EKLEM AĞRISI VE SERTLİK: Bütün eklemlerde büyük bir kısmı sudan oluşan kartilaj yastıkçıkları vardır­­. Vücut susuz kaldığın­da kartilaj zayıflar ve eklem tamiri yavaşlar böylelikle ağrı ve rahatsızlık hissi oluşur­.
KİLO ALMA: Vücudunuz etkin bir şekil­de toksinleri elimine edemez ve yağ hücreleri­nin içinde saklar­. Bunun yanın­da eğer vücut yeterli suy­la toksinlerin güvenli bir şekil­de atamıyorsa yağ hücresi­ni serbest bırakmaz­.
ERKEN YAŞLANMA: Kronik olarak vücut susuz kaldığında, organlar ve ha t­ta vücudun en  büyük organı olan deride kırışıklık başlar ve erken  yaşlanma belirtileri verir­­.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Susadığınız zaman vücut susuz kalmıştır (dehidrate olmuştur)­.
Yemek öncesi içilen  su, porsiyonların ı­zın küçülmesine ve ötürü sıyla daha kolay kilo kaybetmenize destek olur­. Araştırmalar göstermiştir ki eğer sene boyunca su tüketiminizi günlük 1,5 litre olursa, extra 17400 kalori yakarsınız buda yaklaşık olarak 2 buçuk kiloya denk gelir­­.
Sadece su içmeniz gerekir, başka tükettiğiniz sıvıların bir kalorisi ve şeker içeriği vardır­­. Sadece suyun kalorisi ‘0’dır­­.
Soğuk su içmek metabolizmanızı çabuklaştırır ve kalori yakar­. Hızlanan metabolizmanın tesirleri ilk 10 dakikada başlar ve 30-40 dakika sonra maksimuma ulaşır­­.