28 Ağustos 2010 Cumartesi

Kiraz Detoksu İle Zayıflama - Kiraz Sapının Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Kiraz Detoksu - Ahmet Maranki


Ay'ın hareketi dikkate alınarak yapılan kiraz diyetinin birincisi, Hicri takvime göre Recep ayının 13-14 ve 15. günleri yani; Temmuz ayının 6-7 ve 8'inde (aydınlık dolunay) uygulanır.


İkinci kiraz detoksu ise, yine Recep ayının son üç gününde yani 20-21 ve 22 Temmuzda (karanlık dolunay) gerçekleştirilir.


Kozmik Bilim takipçilerinin bu günlerde uygulayacakları program aşağıdaki gibidir:


Kahvaltı: 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, 70'ten fazla olanlar ise 1 kg kiraz tüketmelidir.


Öğle: 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, 70'ten fazla olanlar ise 1 kg kiraz tüketmelidir.


Akşam (Gün batımı sonrası) : 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, 70'ten fazla olanlar ise 1 kg kiraz tüketmelidir.


3 gün boyunca devam eden kiraz detoksunda, her öğünde en az 3 fincan yeşil çay ya da muhtelif bitki çayları (biberiye, karabaş, kantaron ve adaçayı) ve PH seviyesi yüksek, kaliteli, alkali sular bol bol tüketilmelidir. (En az 1,5 - 2 litre) Bitki çaylarının içine tatlandırıcı olarak sadece çiçek balı kullanılmalıdır.


Kiraz seçerken çok tatlı olan Napolyon kirazı yerine, daha doğal sarımtırak, beyaz ve diğer küçük kirazlar tercih edilmelidir.


Kiraz detoksuna başlamadan 3 gün önce, detoksunu etkisini artırmak amacı ile kırmızı et, kızartma, tavuk eti, konsantre gıda, siyah çay, beyaz ekmek gibi gıdaları tüketmemeye özen gösterilmelidir. İki detoks arasında geçen sürede de bu kurala uyulmalıdır.


KİRAZ SAPININ FAYDALARI



Dertlerin devası olan kiraz sapı idrar söktürücü etkisiyle de böbreklerimize dostdur.

Kiraz sapları ürik asit ve ürat tuzlarının vücudumuzdan atılması için etkili olduğundan romatizma ve gut hastalıkları ile eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde ve aynı zamanda idrar söktürücü olduğu gibi bronşite karşı da kullanılıyor.


Gölgede iyice kurutulan kiraz saplarıyla hazırlanan şuruplar veya çay gibi demlemelerle iyileşme sağlanabiliyor. Saplar gerektiğinde kıyılarak bir gün süreyle su içinde ıslanmaya ve yumuşamaya bırakılıyor.


Bir litre su içine bir küçük avuç kiraz sapı konulup kaynatılarak elde edilen çaydan günde 3–4 fincan içilebiliyor. Aynı zamanda bu demleme günde 2 kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor. Veya hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze ya da kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor.


Kirazın sapları ayrık ve mısır püskülüyle kaynatılarak demlendiğinde ise ayak ve karın şişliğinde, arpayla kaynatılarak elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor.


Kiraz saplarının en çok idrar yolları enfeksiyonları için tercih ediliyor, kiraz sapı çayı vücuttaki ödemlerin atılmasında da oldukça etkili.

Zayıflamak için mısır püskülü, kiraz sapı ve ısırgan


--> GÜZELLİK, SAÇ VE CİLT BAKIMI SAYFASINA DÖN <--