24 Ağustos 2010 Salı

Kan Tükürme ve Nedenleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Kan tükürme, Kan Tükürme Nedenleri

Az miktarda kan tükürmek, acil müdahale gerektirmez. Ancak ihmal de edilmemelidir. Bir ök­sürük nöbetinden sonra avuçla kan tükürmek, hasta kadar, çevresindekileri de paniğe kaptırır. Yine doktora bir telefon edip, olayın sebeplerini araştıracak çalış­maları başlatmak yeterlidir.

Kan tükürmenin boğulmaya sebep olacak ve acil yardım gerektirecek boyutlara ermesi, çok en­derdir. Akciğer tıkanması dışında Had akciğer ödemi de tehlikelidir. Özellikle bir göğüs kafesi travması söz konusu ise, akciğer­de bir yara açılmış olması ihtimali akla gelebilir.

Akciğer enfeksiyonları Antibiyotiklerin bulunmasından sonra sıradan hastalık­lar arasına giren bu tür enfeksiyonlar, zayıf kişilerde inatçı ve kesin öksürükle, balgamla ortaya çıkar. Bazı soluma güçlükleri de görü­lebilir. Enerjik ve uzun süreli bir antibiyotik tedavisinden sonra büyük çoğunlukla tedavi edildikleri halde, yaşlılarda ve bazı müzmin akci­ğer hastalarında (müzmin bronşit, müzmin solunum yetersizliği) çok ciddi komplikasyonlara sebep olabilirler. Bazı hallerde ortaya çıka­bilecek had solunum yetersizliğinin reanimasyon servisinde tedavisi gerekebilir. Yani solunum yetersizliği çekenlerde akciğer enfeksiyon­ları çabuk ve enerjik bir şekilde tedavi edilmelidir.

Kızamık ve grip gibi bazı virüs hastalıkları da, akciğerlerde aşırı enfek­siyona yol açabilir. İhmal, kötü sonuçlar doğurabilir. Hassas kişiler, gribe karşı aşılanmalıdır. Hastalarda bir uyku veya koma hali, bey­nin oksijen sıkıntısı çektiğini veya karbonik gaz biriktiğini gösterir.

Solunum yetersizliği çeken kişilerde ortaya çıkacak bütün akciğer enfek­siyonları, vakit kaybetmeden, doktora görünmeyi gere­ktirir.