27 Aralık 2010 Pazartesi

Alzheimer Hastalığı Nedir? (Alzaymır Ne Demek) Belirtileri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Yaşlılıkla beraber ortaya çıkan ve başta unutkanlık ol­mak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol a­çan ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Sinir hücrelerinin hasarı ile bellek ve öğrenme becerilerinin yitimi­dir.

Alzheimer hastalığı, yaşlılık­la birlikte ortaya çıkan ve başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara sebebiyet veren ilerleyi­ci bir beyin hastalığıdır.
Beynin belli bölgelerinde, bilinme­yen bazı sebeplerden dolayı birtakım proteinler birikir. Bu da beyindeki iletişi­mi sağlayan sinir hücrelerinin hasarına ne­den olur. Tanısı ön planda öykü almaya dayanmakta­dır. Demans sebepleri arasında ilk sırada gelmektedir. Bellek ve bilişsel işlevlerde günlük hayatın aktiviteleri­ni engelleyecek şekilde kronik ve ilerleyici kayıpla karakterize­dir. Yaşamın orta ve ileri zamanlarında orta­ya çıkar ve 50 yaşın altındakilerde nadi­ren gözükür. Alzheimer hastalığı'nın görülme oranı yaşın ilerlemesiyle birlikte artar, 65 yaşın­da görülme sıklığı yüzde 5’lerdeyken, 60 yaş üstünde yüzde 30’lara kadar çı­kar.

ALZHEİMER (ALZAYMIR) BELİRTİLERİ VE BULGULARI:
Alzheimer hastalığının ilk belirti­si genellikle unutkanlıktır. Yakın zamana ait bilgileri hatırlama ya da yeni bilgi­ler öğrenme güçlüğü görülür. Ayrıca konuşma bozukluğu, karar verme güçlüğü, kişileri tanıyama­ma ya da yolunu kaybetme gibi başka zihinsel sorunlar da başgösterir.
Alzheimer hastalarının klinik tablosu­na çoğu kez davranış ve kişilik bozuklukları da eşlik eder. Özellikle hastalık ilerledikçe, birçok hasta­da depresyon, saldırganlık, huzursuzluk, hayal görme, uyku bozuklukları ya da amaçsız­ca dolaşma gibi ruhsal problemler görülebilir.

Zihinsel bozukluk­lar:
* Unutkanlık
* Öğrenme güçlü­ğü
* Kişileri tanıyamama
* Karar verme güçlüğü
* Konuşma bozuk­luğu
* Yolu­nu kaybetme

Ruhsal bozukluklar:
* Huzursuzluk
* İlgisiz­lik
* Amaçsız dolaşma
* Gerçek­dışı hayaller
* Depresyon
* Saldır­ganlık
* Uyku bozuk­luğu


Konuyla ilgili aramalar: alzheimer nedir , alzaymır nedir? alzheimer belirtileri nelerdir , alzaymır belitirleri nelerdir , Bunama , Presenil Demans , bunaklık , alzeymır , alzhaymır , alzaymir