11 Aralık 2010 Cumartesi

Zayıflamak için 5 Önemli Öneri

Sponsorlu Bağlantılar:

Bu öneriler bildiğiniz diyet önerilerinden tamamen farklı. Farkında bile olamadan zayıflamanın sihirli yolları bunlar.

İşte farkına bile varmadan kilo verebilmenin ve formunuzu korumanın 5 faydalı yöntemi:

Tv Kumandanızı saklayın;
Hareketsizlik, aşırı kilonun en yakın arkada­şıdır. Zaten tüm gün iş yerinde hareketsiz kalan vücudunuzu bir de eve geldiği­nizde televizyon karşısında mayıştırırsanız vücu­dunuz fazla kiloları ve yağları depolamaya meyi­lli olacaktır. Bu nedenle evinizde en ufak bir fırsatta bi­le hareket alanı yaratın. Örneğin televizyonu­nuzun kumandasını saklayın; kanalı değiştir­mek veya sesi kısmak istediğinizde kal­kıp hareket ediyor olun.

Porsiyonlarınızı küçültün (Küçük tabaklarda yemek yiyin);
Porsiyonlarınızın büyüklüğü kilolarınızın fazlalığı ile tama­men paralel olarak artar veya azalır. Kocaman bir tabağın için­de porsiyonun küçüklüğünü ayarlamak tah­min edebileceğinizden çok daha zor­dur. Siz farkında olmadan az yediğinizi zannedip gereğin­den fazla yiyecek tüketiyor olabilirsiniz. Bu neden­le işi garantiye almak adına tabak, çanak, bardak, kap gibi mutfak malzemeleri­nizin boyutlarını küçük olarak almanız, porsiyonlarını­zın da küçülmesine yardımcı olacak­tır.

Acı yiyin, Tatlıdan uzak durun;
Hem lezzetli bir yemek yemeyi, hem de ça­buk doymayı kim istemez ki? Yemeğinizi hazır­larken içine otlar veya baharat­lar katmak ekstra lezzet ve aroma sağlayacaktır. Ayrıca daha hız­lı bir şekilde doymanıza ve bu şekilde çok fazla yiye­cek tüketmemenize yardımcı olacaktır. Bu konular­da yapılan araştırmalarda baharatlı, özellikle acılı yiyecekler­in, yendikten 3 saat sonra, metabolizma oranını yüzde 5 ila 8 arasın­da arttırdığını ortaya çıkar­mış.

Dizleriniz de sorun yoksa toplu taşıma araçlarında ayakta gidin;
Üşengeçlik de aynı hareketsizlik gibi kilo al­ma yolundaki en büyük etkenlerdendir. Örneğin otobüs yolcu­lukları. Hepimiz isteriz elbet kendimize oturacak bir yer bu­lup, rahat rahat yolculuk et­meyi; ayakta kalmaya üşeniriz. Ama eğer gerçek­ten kilo vermek ve formunuzu korumak istiyor­sanız bazı disiplinlere ihtiyacınız olacak. Otobüste yeri­nizi başkalarına vermek ve yolculuğunu ayak­ta yaparak 1 saatte 15 kalori yakmak gibi.

Suyunuzu buzlu için;
Kış günü sizi hasta etmek istemeyiz, o yüzden bu önerimizi bi­raz dikkatli uygulamanızda fayda var. Peki ne­den buzlu su? Çünkü soğuk su, midenizde ısıtılmak ister ve bu şekil­de vücudunuzun ekstra kalori yakmasına yardım­cı olur. Bu durum sadece 16 fl oz’de 17.5 kaloriye denk gelir. Ama sağlığı­mız için bolca su içmemiz gerektiği düşünülürse bu yakılan kalori miktarı hiç de küçümsenmeyecek bir bo­yuta ulaşır.

Konuyla ilgili aramalar: zayıflamak için tavsiyeler , zayıflama önerileri , sihirli zayıflama

Kaynak: idealkilo-zayiflamak.blogspot.com

--> GÜZELLİK, SAÇ VE CİLT BAKIMI SAYFASINA DÖN <--