5 Aralık 2010 Pazar

kuyruksokumuagrisi kuyruksokumunda batma

Sponsorlu Bağlantılar:

Kuyruk sokumundaki batmalar

Kuyruk sokumu bölgesinin sert bir alana çarpılmasıyla, masa başı işlerle uğraşan kişilerde bu bölge üzerinde çok oturulura, şiddetli bir şekilde düşmelerde, sert alan üzerinde sırt üzeri hareketlerde bu ağrı meydana gelebilir. Tedavisi için ne yapılmalıdır?

Kuyruk sokumu ağrısı neden olur? sebeplerine ve tedavisine bir göz atalım...

Kuyruksokumu ağrısı, çok kesin bir hastalık tanımı gibi gözükürse de, gerçekte, birçok bölümleri ve alt bölümleri bulunan, çok karmaşık ve yaygın görülen bir hastalıktır.
Ağır yük kaldırmaktan ileri gelen zedelenmelerden başka, çok zorlu idmanlar, alışılagelmemiş durum değiştirmeler yanında, doğum anomalileri, eklem iltihapları, kemik hastalıkları, dolaşım problemleri de kuyruksokumu ağrısına neden olabilir ki, ayrıca psikolojik nedenleri de küçümsememek gerekmektedir.
Çoğu kez, kuyruksokumu ağrısı çekenler, kendi teşhislerini kendileri koyarlar. Bilinen korselerden satın alırlar, kendilerine sert yatak yaparlar ve gittikleri yere yatak tahtalarını da götürürler. Bu kendi kendini tedavi girişimlerinin de yararları vardır, ama genellikle, gerçek nedeni anlamak için doktora gitmelerini engeller. Nörolojik muayene ve röntgen hemen her zaman gerçek nedeni ortaya çıkarır ve uygun tedaviye sadece bu yolla başlanılabilir.