11 Aralık 2010 Cumartesi

Bayanlarda Tüylenme Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar:

Kadınların en büyük sorunların­dan biri olan aşırı tüylenme, kimi zaman sosyal ortam­larda yüz kızartıcı boyutlara varabili­yor.

Genetik olarak bir yapısal bozukluğu olma­yan kadınların pek çoğu tüylenme sorununa kar­şı sir ağdayı uyguluyor. Eskiden kullanı­lan Şeker ağdası, artık günümüzde tahtını sir ağda’ya kap­tırmış durumda. Bunun nede­ni ise, tüylerin çıkış sürelerinin şeker ağda’ya oranla daha uzun olması ve da­ha steril bulunması.

Hormonal bir sorundan dola­yı aşırı tüylenmesi olan bayanlar ise lazer epilasyonu ter­cih ediyorlar. Lazer epilasyon kalı­cı çözüm üretse bile, bazı tehlikeleri de yok değil. Özellikle yüz bölge­leri için yapılan lazer uygulaması için, gideceği­niz merkeze ve lazer cihazlarına çok dikkat etmelisi­niz. Çünkü pek çok bayanda lazer sonra­sı oluşan yanıklar kalıcı hasarlar bıraka­bilmekte. Yüz bölgesindeki tüyler canınızı sıksa bile, bu karara çabuk varmamanız­da çok büyük fayda var!

Ağda ar­tık evde de yapılıyor...
Bayanların en büyük sorunu olan tüylenme, artık evler­de çözüm buluyor. Değişik markalara ait hazır sir ağda bezleri, haya­tı kolaylaştırıyor ve saat kaç olursa olsun sizi kuaföre gitme derdinden kurtarıyor. Tabi ki ağdayı nasıl yapa­cağınızı bilmeniz de gerekiyor! Milliyet’in habe­rine göre, en hassas bölgelerimizden olan yü­zümüzde çene ve bıyık bölgesi daima sorun olur. Bu tüylerden kurtul­mak için öncelikle cildimizi bir temizleyici yardımıyla temizli­yoruz. Sonrasında ağdamızı kılların çıkış yönü­ne doğru sürüyoruz. Tek kullanımlık kağıt pedi ağdanın üze­rine yapıştırıp, elimizle bastırıyo­ruz. Kılın çıkış yönünün tersi tara­fa doğru ise hızlı bir şekilde çekiyo­ruz.
Tüy alma işleminin ardından mut­laka ağda yapılan bölgede kalan ağdaları temizle­mek için dezenfekte etme­mize yarayan ürünleri kullanıyoruz. En son iş­lem ise ciltte oluşabilecek hassasiyeti önlemek adına cildi rahat­latan yatıştırıcıyı uygulamak..

Konuyla ilgili aramalar: tüylenme problemi , tüylenme sorunu , ağda ile tüyleri almak , evde ağda uygulaması , yüz kılları ve bıyık almak , lazer epilasyona dikkat , bayanlarda kıllanma

--> GÜZELLİK, SAÇ VE CİLT BAKIMI SAYFASINA DÖN <--