21 Aralık 2010 Salı

Islak Saçlarla Dışarı Çıkmak, Islak Saçlarla Uyumak Çok Tehlikeli Olabilir!

Sponsorlu Bağlantılar:

Uzmanlar; Kışın saçları kurutma­dan dışarı çıkmak ve ıslak saçlarla rüzgara maruz kalmanın migren, soğuk algınlığı ve yüz felci gibi ciddi problemleri beraberinde getir­diğini belirtti.

Gece banyodan son­ra saçları kurutmadan uyumanın da en az ıslak saçla sokağa çıkmak kadar tehlikeli olduğu­na dikkat çeken uzmanlar, Islak saç migrenin tetik­leyicisi olabilir. Migren ağrıları, nere­deyse 4 kadından birinde görülen, ataklar halin­de ortaya çıkan, başın bir bölümünü etkile­yen, zonklama ve bulantı yapabilen ağrılar­dır. Hastalar ataklar sırasında ışıktan, gürül­tüden ve kokulardan rahatsızlık duyabi­lirler. Her migren atağının hasta farkın­da olmasa da bir tetikleyicisi, başlatı­cısı vardır. Saçı kurulamamak, ıslak saçla dolaş­mak, nadir de olsa migren ağrıları­nı başlatabilir. Böyle bir durumu tespit e­den hastalar, banyodan sonra saçları­nı iyice kurutmalı, banyo sonrası nemli saçlar­la gezmemelidir. Ayrıca banyo yapmak­la ilgili, diğer bir ağrı türü vardır ki, bunla­rın bir kısmı hemen tıbbi inceleme ve tedavi gerekti­rir diyor.

Islak saçla dışarı çıkmanın yüz felci­ne yol açabileceğine dikkat çe­ken uzmanlar, Islak saçlarla, soğuk ve rüzgarlı hava­larda gezmek, uykuya dalmak, klima karşısında bulunmak veya Hava akımı­nın olduğu yerlerde otur­mak, yüz felci gibi ciddi sayılabilecek bir durum­la da sonuçlanabilir. Yüz siniri, yüzün iki tara­fında da bulunur ve yüzün mimik kaslarına kumanda e­der. Yani yüz felci olan bir hasta, kaşı­nı kaldıramaz, gözünü sıkamaz ve ağzını büze­mez. Bu durum genellikle iyi­leşen bir süreç olsa da, ilaç tedavisi gerekti­rir ve iyileşme zaman alır. Yüzle ilgili fonksiyonların kaybının yanı sıra estetik bir bozul­ma da yaratır. Korunmak için, saçların mut­laka iyi bir şekilde kurutulması gerekir" şek­linde belirtiyor.

Islak saçın getireceği di­ğer önemli bir Sağlık probleminin gribal enfeksiyonlar ve Sinüzitler olduğuna işa­ret eden uzmanlar, şu uyarılarda bulunuyor:

"Saçlarınızı kurutmaya özen göste­rin. Saçlarınızı kurutmadan dışarı çıkmayın. Banyodan sonra saçlarını­zı kurutma makinesi ile kurutun ve dipleri­nin nemli kalmasını önleyin. Saçlarınızı banyodan son­ra evde olsanız bile mutlaka kurula­yın. Saçlarınız ıslak olarak acil sokağa çıkmanız gere­kiyorsa baş, ense ve kulaklarını­zı mutlaka bir bere ve atkı ile kapa­tın. Açık alanlarda ve hava akımının yoğun ol­duğu yerlerde bulunmaktan kaçının"

Konuyla ilgili aramalar: ıslak saçlarla dışarı çıkmak , ıslak saçlarla uyumak