13 Aralık 2010 Pazartesi

Brokolinin Faydaları, Brokolinin Sağlığa Yararları

Sponsorlu Bağlantılar:

BROKOLİ


brokoli brokolinin yararları brokolinin faydaları


Brokoli faydalarından dolayı uzman­ların sürekli tüketilmesini tavsiye ettiği besinlerden birisi olmuştur. Peki brokolinin faydalarını hiç merak etti­niz mi?


Bir vitamin depo­su olarak nitelendirebileceğimiz brokoli ar­tık sofralarımızda kendine daha fazla yer bulmaya başladı. İçeriğin­deki çok fazla miktardaki kalsiyum ise kemik erimesine karşı mucize çözüm sunuyor.


Bununla birlikte biliyor­sunuz ki havuç, beta karoten açısından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Fa­kat brokolinin beta karoten bakımından havuç­tan daha zengin bir yapıya sahip olduğunu belirten uzmanlar, brokolinin yeni­lebileceğini ve suyunun da dilerse içilebil­eceğini söylüyorlar.


Mineral deposu o­lan brokoli, B1 ve C vitamini bakımından zengin bir yapı­ya sahip ve ayrıca kükürt, potasyum ve selenyum madde­lerini de yapısında oldukça fazla miktarda barındırıyor.




C ve E vitaminle­ri bakımından da zengin bir yapıya sahip olmasın­dan ötürü kalp krizi riskini en aza indirgeyen brokoli, yenildi­ği takdirde akciğer, prostat ve kolon kanserine karşı vücudunuzu daha direç­li hale getiriyor.


Ve yine yapılan bilimel çalışmalar gösteri­yor ki, brokoli göğüs kanseri riskini azaltıcı İndole adlı bir maddeyi içeri­yor. Östrojen hormonu üzerinde etkin olan İndole sayesinde göğüs kanseri olma riski­niz de azalıyor. sağlıklı günler...


Konuyla ilgili aramalar: brokolinin faydaları , brokolinin sağlığa yararları