25 Aralık 2010 Cumartesi

Cilt Sağlığı: Evde Cilt Bakımı, Yulaflı Yüz Maskesi

Sponsorlu Bağlantılar:

evde cilt bakımı,cilt,bakımı,cilt sağlığı,cilt güzelliği,cildi güzelleştirmek

Cilt bakımınız için uzman­lardan destek alabileceğiniz gibi, evinizde hazırladığınız karışımlarla da güzel­lik salonlarından geri kalmayacak şekilde cilt bakımı uygulaya­bilmeniz mümkün olacaktır.

Öncelikle günlük cilt bakımı rutinini­zi kesinlikle düzenli bir şekilde hergün uygulamalısınız. Böy­lece cildinizi kontrol altında tutabilir ve çok daha ko­lay birşekilde gerekli olan bakımları uygulayabi­lirsiniz. Sonuç olarak eğer sivilceleriniz giderek artıyorsa bunları azal­tmak sizin için çok daha zor olacaktır. Bu yüz­den günlük cilt bakımı uygulamaları­nız olan cilt temizliği, tonik ve nemlendirici uygulama­larınızı kesinlikle ihmal etmeyin.

Siyah noktalar kontrol altına alınmazsa daha bü­yük sivilcelere dönüşebilirler. Bir uzmana cilt bakımı yaptırdığınız­da siyah noktalarınızı, cildinize buhar tutarak yumu­şatır ve daha sonra kağıt mendillere sardığı parmak­larıyla ya da bu iş için özel üretilmiş küçük deiliklere sahip olan küçük alet­le siyah noktaları sıkmaya başlar. Evde cilt bakımı yapmak istiyorsanız sizin­de bir şekilde siyah noktalarınızdan kurtulmanız gere­kiyor. Sizde bir kaba sıcak su boşaltarak başınızın üzeri­ne bir havlu alıp yüzünüzü kaba fazla yaklaştırmadan oluşan buhar­la cildinizi yumuşattıktan sonra siyah noktalarınız­dan kolayca kurtulabilirsi­niz. Bu işlem size yorucu geliyorsa sıcak banyonuzu yaptıktan sonra cildiniz oldukça yumuşayacağı için banyodan çıktıktan sonra da deneyebilir­siniz.

Evde cilt bakımı yapmak için çeşitli kozmetik markalarının hazırla­dığı maskelerden satın alıp uygulayabileceğiniz gibi eviniz­de uygun malzemelerle kendi maskenizi kendiniz de yapabilirsiniz. Her zamanki gibi bu maskeleri uygula­madan önce kendi cilt tipinize uygun olup olmadığını da iyice öğrenmeli­siniz. Yanlış uygulamalar cilt sağlığınızı iyileştirmez aksine bozabilir. Evde cilt bakımı uygulamak iste­yip, cilt bakımı maskesinide kendisi hazırlamak isteyenler için yulaf maske­sinin tarifine bakalım. Evde kolaylıkla hazırlayabileceği­niz bu maske cildinizde ki yağ oranını azalttığı için kuru ciltler tarafından uygulanması önerilmez. Cildini­ze canlılık ve parlaklık kattığı gibi siyah noktalarınız­da da gözle görülür bir azalma olur.

HAZIRLANIŞI:
Yulafları yumuşak bir kıvama gelinceye kadar pi­şirip, suyunu süzüp yulafları bir kaba koyun. Bu kabın içinde yulafları bir­kaç dakika boyunca ezin. Ilık bir ısıda olma­sı gereken yulaf maskesini yüzünüze uygulayarak 15 dakika kadar bekleyin ve bu sürenin sonunda ılık su kullanarak yüzünüzü yıka­yın.

Evde cilt bakımı yapmak sanıldığı gibi zor bir uygulama değildir. Evde cilt bakımı yapa­rak bu sayede cildinizin sürekli sağlıklı ve canlı olma­sını sağlayabilirsiniz.

Konuyla ilgili aramalar: evde cilt bakımı, cilt sağlığı, cilt güzelliği, cildi güzelleştirmek, yüz maskesi, yulaflı yüz maskesi