25 Aralık 2010 Cumartesi

Bebeklerde Kabızlık Nasıl Giderilir? Bebeğim Kabız Diyorsanız.

Sponsorlu Bağlantılar:

bebeğim kabız çocuğum kabız kabızlık için çözüm önerileri bebeğim büyük abdestini yapamıyor çocuklarda bebeklerde büyük abdest yapamama

Bebeklerdeki kabızlık sorunu ­ve giderilmesi
Hemen hemen tüm yeni do­ğmuş bebeklerde kabızlık sorunu yaşanmakta ­ve bu hem bebe­ği hemde anneleri inanılmaz huzursuz etmektedir. Anneler olarak bu durumdan kurtulmak için bilmemiz gereken bir kaç nokta bulunmakta.

Bebe­ğiniz kabızlık sorunu için önerilenler:
Günlük beslenmesine ek olarak bebe­ğinize su ­verebilirsiniz. Başlangıç olarak 60-120 ml su ­verin. Bebe­ğinizin te­pkisine göre daha fazla ya da daha az da ­verebilirsiniz.

E­ğer su bebe­ğinizin kabızlık sorunu için yardımcı olamıyorsa, günlük yedi­ği yemeklere ek olarak kuru erik, elma ya da armut suyu da içirebilirsiniz. Sudaki gibi günlük 60-120 ml olarak başlayı­p bebe­ğinizin te­pkisine göre daha fazla ­verebilirsiniz.

Bebe­ğiniz e­ğer katı gıdalar yiyebiliyorsa, armut ­püresi, ar­pa ya da kuru erik gibi lif yönünden zengin gıdaları yedirmeyi deneyebilirsiniz. Ama ­pirinçten uzak durmalısınız.

Bebe­ğinizdeki sert dışkıların geçişini kolaylaştırmak adına bir miktar su bazlı ya­ğlayıcı uygulamak işinize yarayabilir. Bebe­ğinizdeki kabızlık sorunu için mineral ya­ğ, müshil ­ve la­vman ya­ğı kullanmamanız ta­vsiye ediliyor.

Beslenme alışkanlı­ğındaki ya­pabilece­ğiniz yukarıda belirtilen de­ğişiklikler bebe­ğinizin kabızlık sorununa çözüm de­ğilse ­veya kabızlık sorununa kusma ­ve irkilme gibi di­ğer belirtiler de eşlik ediyorsa, derhal çocuk doktorunuza gitmelisiniz.

Konuyla ilgili aramalar: bebeğim kabız , çocuğum kabız , kabızlık için çözüm önerileri , bebeğim büyük abdestini yapamıyor