20 Aralık 2010 Pazartesi

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Dişim Çok Ağrıyor Diyorsanız...

Sponsorlu Bağlantılar:

İlk olaral diş ağrısına neler sebep olur onla­rı öğrenelim. Bunları öğrenirsek daha sağlıklı dişlere kavu­şur böylece ağrılara neden olan etkenler oluşmadan önü­ne geçmiş oluruz.

Diş ağrısının bilinen en sık ne­deni diş çürükleridir. Dişlerimize yeterin­ce iyi bakmadığımız za­man dişlerimiz çürür ve diş ağrılara neden olur. Çürüyen bir dişten sa­dece hekim tedavisi ile kurtulabiliriz. Fakat tedavi de hiç­bir zaman eski dişimizi geri getir­ez. Bu yüzden diş bakımınızı düzenli ve sağlam bir şekil­de yapmalı, dişlerinizi düzenli fırçalamalısınız ki dişleriniz çürümesin. Bu diş ağrısı se­bebi önceden engelleyebileceğimiz bir se­bep olduğu için bizi daha çok bu ilgi­lendiriyor. Diğer diş ağrısı sebeplerinden bazıları­na bakacak olursak; 20'lik diş çıkması, yanlış tedavi, kemik yapısı, dişleri kurcalamak, farkında olmadan uzun süre dişi sıkmak, iltihap­lanmalar vb..

Şimdi de diş ağrısını geçirmek için ne yapmamalıyız ve bu konuda halk arasında tür yanlışlar yapılıyor öğrene­lim.

İŞTE BAZI YANLIŞLARA ÖRNEKLER;
Ağrıyan diş üzerine aspirin koymak,
Ağrıyan dişin üzeri­ne kolonya dökmek,
Ağrıyan dişe rakı içerek çö­züm bulmaya çalışmak ya da ağrıyan dişe rakı dök­mek.

Tüm yapılan bu yanlışlar diş ağrınızı kı­sa süreliğine geçirebilir fakat bu­nun nedeni bu yapılanların dişin bütün sinirleri­ni yok etmesinden kaynaklanı­yor. Dişe bu şekilde uygulamalarla o dişi çek­meye mecbur hale getiririz. Dişin çekilmesi yapılması gereken en son şeydir. Yapı­lan bu hatalar ciddi kimyasal yanıklara ne­den olduğundan daha sonra diş ve diş eti ağrısına dönü­şür. Ayrıca rakı kanı da sulandır­dığı için ağrının artmasına sebep olur.

Peki diş ağrısına ne iyi gelir?

1. Diş ağrınız çok şiddetli değilse bitkisel bir çözüm olan karanfili deneyebilir­siniz. Çünkü karanfil tomurcukların­da bulunan eugenol adlı karanfil yağı, diş hekimliğin­de de kullanılan bir t­ür antiseptik ve ağrı kesici özelliği taşır. İlaçlarda da bu yağ­dan faydalanılır. Bu yağı edinin ve pamuk yardımı ile ağrıyan dişinizin üzeri­ne aşırıya kaçmadan sürün. (aşırıya kaçma­yın, çünkü herşeyin aşırısı gibi bununda aşırısı zararlı)
Eğer karanfil yağı edinemiyorsa­nız, bir aktardan restoran çıkışlarında da gördüğümüz karanfil tomurcukların­dan 9-10 tane alıp bir bardaklık kaynar suda demle­yerek bunu kullanabilirsiniz.

2. Ağrı kesici olarak majezik tavsiye edi­lir. Ağrı kesici aldıktan ve işe yarayıp geçtikten sonra tek­rar ağrımaya başlayınca sürekli ağrı kesici almayın çün­kü fazla ağrı kesici kullanmak ta zararlıdır.

3. Bir başka şifalı bitkisel tedavi yöntemi ise sir­keye birer tutam kimyon ve kekik ekleyip gargara ya­pın.

4. Eğer dayana­bilir iseniz buzla tampon yapabilirsiniz ama tavsiye et­mem.

Ve en önemlisi mutlaka yukarıdaki yöntemleri bir dişçiye gidemeyecek durumdaysanız yapın. Ya­ni acil durumlarda. Onun dışında en kısa zaman­da bir diş hekimine görünün.

Konuyla ilgili aramalar: Dişlerim çok ağrıyor , diş ağrısına bitkisel çözüm , diş ağrısı nasıl geçer , dişim ağrıyor , diş ağrısına ne iyi gelir