21 Aralık 2010 Salı

Migrene Ne İyi Gelir? Migren Nasıl Geçer? Migren Ağrılarına Bitkisel Çözüm

Sponsorlu Bağlantılar:

migrene ne iyi gelir , migren nasıl geçer , migren ağrısına ne iyi gelir , migren ağrısı nasıl geçer , migren tedavisi , bitkisel , bitki , nane


Migrene Ne İyi Gelir? Migren Nasıl Geçer?
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakülte­si Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, "Tıbbi nane yağı, haricen uygulandığın­da artrit ve kas ağrılarının yanı sıra migren şikayetleri­ni de azaltır" dedi.

Yeşilada, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, tıbbi nane çayı­nın hazımsızlık, mide krampları ve Gaz şikayetlerinin giderilmesinde yarar­lı olduğunu belirtti.

Reflü şikayeti olan­ların nane çayı içmesinin önerilmediğini ifade eden Yeşilada, nane çayının rezene ve papatya çayın­dan biraz daha farklı bir konum­da olduğunu, yemeklerde kullanı­lan nane ile şifa özelliği olan nane arasında lezzet ve et­ki bakımından önemli farklılıklar olduğunu bildirdi. Kullanılan nane türü­nün hedeflenen amaca göre büyük önem taşıdı­ğını belirten Yeşilada, şun­ları kaydetti:

"Bilimsel kaynaklarda yer alan tedavi öneri­leri, aksi belirtilmedikçe, tıbbi nane olarak düşünülmelidir. Bu bakım­dan nane çayından istenilen yararı sağlamak için kullandığınız nanenin kaynağı önemlidir. Tıbbi nanenin bilinen yararları büyük ölçü­de uçucu yağının içerisinde bulunan mentol ve türev­lerine bağlıdır. Bu bakımdan nane çayı hazırlanırken uçucu bileşenlerinin uça­rak kaybolmasına yol açabilecek aşırı sı­cak Su ilavesi ya da çay suyunu kaynatmaktan kaçın­mak gerekir. Tıbbi nane çayı hazımsızlık, mide krampları ve gaz şikayetlerinin giderilmesinde yararlıdır. Gaz şikayetleri­ni giderici etkisinin, midenin üst tarafında yemek borusundaki kasla­rı gevşeterek midedeki Gazın çıkmasını sağlamasına bağlı olduğu düşünülmekte­dir. Bu bakımdan özellikle reflü şikayeti olanların tıbbi nane çayı kullanması öneril­mez."

Tıbbi nanenin spazm gide­rici etkili bileşenin de uçucu yağı içerisin­deki mentolden kaynaklandığını bildi­ren Yeşilada, "Tıbbi nanenin safra artırıcı özelliği de bulunuyor. Safra işlevleri üzerinde etki­si nedeniyle safra kesesi şikayetlerinin gide­rilmesinde, bazı durumlar­da safra taşlarının eritilmesini sağlar. Ancak safra taşı olanların taşın ka­nalı tıkaması riskine karşı dikkatli olunma­lıdır" dedi.

MİGREN AĞRISINI AZALTIYOR!
Tıbbi nane yağının temel bileşeni olan mentol nede­niyle, etkisinin nane yaprağı çayından daha farklı olduğunu ifa­de eden Yeşilada, nane yağının bağırsak düz kaslarının kasılmasını hafifletmesi nedeniyle irite bağırsak sendromunda (IBS) yarar­lı etkileri olduğunu kaydetti.
Ancak bu şekilde etkili olabil­mesi için nane yağının bağırsaklarda çözünen özel kapsüller halinde verilme­si gerektiğini belirten Yeşilada, açıkla­masına şöyle devam etti:
"Nane yağı taşıyan krem­lerin haricen ağrıyan yere sürülmesi artrit ve diğer kas ve kemik rahatsızlıklarında ağrının hafif­letilmesi için faydalı oluyor. Burada hem ağrı uyarısını hafifleterek ve hem de lokal olarak kan akımının hızlanması ile ağrı hissi­nin dağılmasını sağlıyor. Tıbbi nane yağı, haricen uygulandığında artrit ve kas ağrılarının yanın­da migren şikayetleri­ni de azaltmaya yardımcı olur. Nanenin yağının koklanması i­se migren tipi ağrıların ve tansiyona bağ­lı baş ağrılarının hafifletilmesin­de etkili olarak, ağrı kesici ilaç gereksinimini en a­za indirir. Bu tip ağrılarda, koklamanın ya­nı sıra Alın ve şakakların nane yağı ile ovulma­sı da daha iyi bir etki sağlar. Özellikle nane yağı koklanması halinde Ameliyat sonra­sı bulantılar hafifler. Bu hastalarda kul­lanılan kusmayı önleyici ilaçların miktarında azalma sağlanır. Nane yağının fazla miktarda ve çok sık kullanılması özel­likle hassas cilt yapısına sahip kişiler­de cilt ve mukoza üzerinde tahrişe yol açabilir, bu yüz­den doğru kullanımı önemli­dir."