Esmer undan yapılma ekmeğe, Sicilyalılar "Tanrı Nimeti" derler. Şimdi size kendi mutfağınızda yapabileceğiniz çağdaş çeşitlemesini sunacağım. Bu ekmeğin bir somunu bir hafta yeter. Öyle besleyicidir ki, bir yemekte bir dilimi insanı doyurur.
Tarifi : Büyük bir kasenin içine 2,5 fincan limonata bardağı esmer buğday unu, 3 kaşık yulaf ezmesi, 3 kaşık soya unu, 4 kaşık yağsız süt tozu, 2 kaşık bal, 1 kaşık iyotlu tuz koyun. 15 gram fırıncı bira mayasını, bir fincan ılık suda eritin ve diğer malzemeye atın. Homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın, yağlanmış bir kasenin içine koyun, üstünü örtün. Bir buçuk saat, sıcakta, kabarmaya terkedin. Bir bıçak batırın, yirmi dakika daha kabarmasını bekleyin. Sonra somun şekli verin, bir kalıbın içine koyun, örtün, sıcağa koyun. Hamur kenarlardan taştığı zaman, alın, kırk dakika pişirin.