Meyvelerin tazeliğine, tadına ve düzenlenmesine özen göstererek çiğ meyvelerden lezzetli salatalar hazırlayabilirsiniz. Meyvelerin seçimi, zevkinize, kesenize ve piyasanın olanaklarına bağlıdır. En iyi meyvelerin, dalında olgunlaşmış mevsim meyveleri olduğu tartışılmaz. En az dört meyvenin karışımının verdiği tadı hiçbir tatlı veremez.
İşte size, cildi güzelleştirdiği kabul edilmiş bazı karışımlar:
Elma - nane,
Portakal - incir,
Muz - üzüm,
Armut - beyaz peynir,
Portakal - muz,
Ananas - beyaz peynir,
Ananas - çilek,
Ananas - hurma
Meyveler arasında portakal ve elma esas maddeyi teşkil ederler. Sularını, özlerini, renklerini verirler. Portakal her biçimde kullanılabilir: Bütün, dilim dilim, dörde bölünmüş, vb..
Meyveler düzgün dilimler halinde sunulmalıdır, (küp, dört köşe, üçgen, yuvarlak). Parçalanmasını önlemek için keskin bıçakla kesin. Güzel renkli meyveyi, daima salatanıza eklemeyi unutmayın. Ya da biraz üzüm, dutla süsleyin. Meyvalarımzı daima soğuk tutun, ikram edeceğiniz zaman karıştırın.