15 Haziran 2015 Pazartesi

Hamilelikte Çok Susamak

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Çok Susamak

Anne adayları hamilelik süreci boyunca normalden  daha çok susarlar­.Bu durum sağlıklı ve normal bir haldir­­. Hamilelikte susamanın artma­sı demek, vücudunuz sizi daha fazla su ve sıvı tüketmeye teşvik ediyor manasına gelmektedir­­.Gebelik süreci boyunca vücudunun artan kan hacmi­ni karşıla­mak amacıyla daha fazla sıvıya gereksinim bulunur­.Daha fazla su almak kabızlığı ve cilt kurumasını önlemeye yardımcı olmakla bir­likte böbreklerimi­zin ceni­nin ürettiği atık maddeyi atması­nı da sağlar­.

Gebelik süreci boyunca susuzlukla baş edebilmek için; günlük en  az sekiz bardak su ve başka içiceklerden  tüketin­.Hamileyken  aşırı kafein tüketimi­nin gebeliğe menfi tesirleri olduğu için , kafeinli içecekler iyi bir tercih olmaz­. Gebelikte kafein kullanılışı ile ilgi­li ayrıntı­lı bilgi almak amacıyla buraya tıklayın­.Gebelik süreci boyunca su ihtiyacınızı su, doğal maden  suyu,meyve suyu, çorba ve ya­ğı az sütle sağlıklı bir şekil­de giderebilirsiniz­.

Hangi durumda doktor başvurmalısınız?

Gebelik süreci boyunca normal çağa oranla daha fazla susa­mak normal bir durum olsa bile , diyabet hastalığı­nın belirtisi de ola­bilir­­.Hamileyken  diyabet hastalığına yakalanmak olanaklıdır­­.Diyabetin yorgunluk, aşırı susama ve fazla idrara çıkma gibi gözden  kaçabilecek işaret ve belirtileri­ni gebeliğe bağlı değişimlerden  ayırt etmek zor ola­bilir­­.

İlgili aramalar: hamilelikte çok susamak, gebelikte fazla susamak, hamilelikte aşırı susamak