26 Haziran 2015 Cuma

Hurmanın Sağlığa Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Hurmanın Sağlığa Faydaları

Ramazan ayın­da en  çok tüketilen  gıdalar­dan bir tanesi ­ olan hurma sofralarınıza lezzet vermekle kalmıyor, vücudunuzu ve kalbinizi de koruyor­.

Sıcak iklimlerin güzide meyvesi hurma ramazan gelişiy­le tekrar sofralardaki yeri­ni almaya başladı­. Tadı güzel olan ve hemen  herkesi mest edici bu meyve lezzeti­nin yanı sıra içermiş olduğu yiyecek değerleriyle sağlığa da etkisi­ni gösterdi­. Uzmanlar, hurmanın kanseri tedavi e­den  özelliği­nin bulunduğunu söyledi­. Bunun yanın­da vücudu temizlediği, kalp sağlığına koruduğunu, belleği güçlendirdiği­ni tansiyona ve diyabet gibi birçok hastalığa karşı mücadele ve tedavi ettiği­ni belirtti­.İşte Ramazanla özdeşlenen  hurmanın sağlığa olan faydaları­.­.­.

Kalbi Korur
* Antioksidan görevi görmekte­dir­­.
* Damar ve kalp tıkanıklarını engelliyor­.
* Bunun yanı sıra yaşlanmadan kaynaklı olan hastalıklar­dan koruyor­.

Kanserden  Korur
Hurma kanser hastalıklarına yakalanma riski­ni azaltıyor­. Çok yüksek lif içeriyor­. Bu lifler düzenli şekil­de hurma tüketen  kişiler­de kanser hastalıklarına yakalanma riski­ni azaltmanın yanın­da kalp hastalıkların­dan da koruyor­. Bununla birlik­te kolon, rahim ve göğüz kanserlerin­den  de koruyor­.

Hafızayı Güçlendirir
Hurma beyni ve belleği ciddi şekil­de destekliyor­. A vitamini­nin bir türü olan ve tüketildiğine Retinal'e dönüşen  karoten  içeriyor­. Bun­dan başka beyin hücrelerinde meydana gelen  hasarların giderilmesinde ve yaşlılığa bağlı başka hastalıklara yakalanma riski­ni azaltıyor­.