Özellikle yaz aylarında soyunmamız gerekebilir. Kısa zamanda çorapları çıkarırız ve mayolarımızı giyip denize koşarız. Döyle zamanlarda bacaklarımızın güzelliği için yapacağımız tek şey tüyleri yok etmektir. Tüyleri yok etme işlemi bir kaç şekilde olur.
JİLETLE KESEREK: Bu en zararlı olanıdır. Zira tüyler bir kaç gün sonra tekrar çıkacak ve tekrar kesmek zorunda kalacaksınız. Sık sık tüylere jilet vurmak ise bilindiği gibi tüylerin diken gibi sertleşmesine yol açar.
AĞDA: En faydalı yöntemlerden biri budur. Zira tüyler kökünden çıkmakta ve bir daha çıkana kadar bir kaç hafta geçmektedir. Ancak gerçekten acıtmakta ve bazıları buna dayanamamaktadır.
TÜY DÖKÜCÜ KREMLER: Kremleri bacaklarınıza sürdükten sonra bir tahta çubukla sıyırarak tüyler yok edilebilir. Du acısız bir yöntemdir ama ne yazık ki, bir hafta sonra tüyler yine ortaya çıkacaktır. Ama hiç değilse, çıkan tüyler sert değldir. En etkili metod ise güzellik salonlarında yapılan epilasyon denilen metodtur. Bu metodla ince bir iğne ile kıl kökleri yakılmakta ve bir daha ömür boyu çıkmamaktadır. Ancak bu metod da aylarca sürer ve sabır ister.
EPİLATÖRLER: Üzerinde dönen cımbızlardan oluşmuş bir başı olan, elde tutulan cihazlardır. Cihaz cildin yüzeyinde gezdirilmek suretiyle tüyler alınmaktadır. Vücuttaki tüm bölgelerde; bacaklar, koltuk altları, kollar, bikini bölgesi ve yüzde kullanılır. Çok pürüzsüz sonuçlar elde edilir ve tekrar tüylerin uzaması dört haftaya kadar sürer. Ortalığı kirletmez ve yüz gibi spesifik bölgelerden istenmeyen tüyleri gidermek için ekstra bir ataçman bulundururlar. Bu ürünleri dezavantajı ise daha duyarlı alanlarda rahatsızlık verebilmeleridir. Epilatörler 0,5 mm’ye kadar kısa tüyleri giderebilirken ağda ise en iyi sonuç için 2 mm tüy uzunluğu gerektirmektedir. Bu nedenle epilatör kullanırken tüylerin büyümesini beklemeye gerek kalmaz ve göze hoş görünmeyen o görüntü çıkmaz. Epilatörlerle tüy kökünden alındığı için tüyler yeniden çıktığında ucu daha ince bir görünüm veren konik olma eğilimindedir. Bunların dışında epilatörlerin düzenli kullanımında içeri büyüyen tüy sayısı azaltılabilmektedir.
LAZER EPİLASYONLA: Az alana konsantre bir ışının cildin küçük alanlarına odaklanmasıyla uygulanır. Işık cilt yüzeyi altındaki tüy folikülündeki pigment tarafından emilir ve böylece tüy folikülünü ısıtıp büyüme döngüsüne bağlı olarak (sadece anajen) tüy büyümesini engeller. Cildiniz ne kadar açık renk ev tüyleriniz ne kadar koyu renkse tedavi o kadar fazla işe yarar. Bikini, koltuk altı, üst dudak gibi bölgelerde daha sık kullanılır. Eskisine oranla çok daha hızlı ve daha az ağrılıdır, çünkü artık bir defada büyük cilt bölgeleri tedavi edilebilmektedir. Ayrıca tekrar tüy büyümesi biraz engellenir ve tekrar büyürse de tüyler çok ince ve açık renkli olma eğilimindedir.
Lazer epilasyon da her tedaviden önce cildin tıraş edilmesi gerekir ki bu dezavantajdır. Sonuçları kalıcı olmayabilir. Bu sebeple çok pahalı olabilecek çok fazla tedavi seansı gerekir. Ayrıca tedaviden önce ve sonra altı haftaya kadar güneşe çıkma konusunda dikkatli olmanız gerekir çünkü cildinizdeki pigmentteki değişiklikler yanık riskini arttırabilir. Hamilelik veya menapoz gibi hormonal değişiklikler tüylerin tekrar geri büyümesine neden olabilir.
Her ne şekilde olursa olsun tüyleri aldıktan sonra bacaklarınıza biraz krem sürüp ovun. Teninizi besleyin ve masaj yaparak durgun damarları hareketlendirin. Artık bacaklarınızdan utanmanız İçin bir neden kalmamıştır.