16 Mart 2012 Cuma

Gebelikte Göğüslerin Bakımı

Sponsorlu Bağlantılar:

Göğüslerin Bakımı

Doğan çocuğun sağlığı ve gelişmesi geniş ölçüde anne sütü alıp almamasına bağlıdır.

Diğer hiç bir besin maddesi anne sütünün yerini tutamaz. Bunun sebebi anne sütünde besinlere ve vitaminlere ek olarak çocuğu hastalıklara karşı koruyan bazı maddeler bulunmasıdır. Antikor denilen bu maddeler annenin vücudunda yapılır ve süt yoluyla çocuğa geçer.

Çocuğu emzirmenin bir faydası daha vardır. Her meme veriş çocukla anne aracında bir yakınlaşmadır. Meme emerek büyüyen çocukların ruhsal yönden daha sağlıklı ve daha dengeli olarak geliştikleri tespit edilmiştir. Ayrıca emzirme doğumdan sonra rahmin daha çabuk küçülmesini sağlar. Ancak emzirme gebeliği önleyici bir olay değildir ve emzirme süresinde de hamile kalınabilir.

gebelikte meme bakımı göğüs ucu bakımı

Gebelik sırasında meme başları temiz tutulmalı ve masajla yumuşatılarak uzatılmalıdır. Lanolinli bir krem veya kekao yağı kullanarak meme başları hafif hafif dışarı çekilmelidir. Meme ucunun dışarıda olması bebeğin doğduktan sonra emmesini kolaylaştıracaktır. Gebelik sırasında yapılacak bu 10 dakikalık yumuşak bir masaj en pratik yöntemlerdendir. Masajlar yardımıyla uçların içe dönmesi önlenir. Göğüsler sancılanırsa iyi uyan sutyenler faydalıdır. Bazen doğum yaklaştıkça süte benzer bir sıvı sızabilir. Bu takdirde meme başlarına birer gaz bezi kapatılır.