10 Mart 2012 Cumartesi

Doğumun Başladığı Nasıl Anlaşılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Doğum sancıların başladığını nasıl anlayabilirim?

Sancılar sırtın alt bölgesinde hafif bir ağrı olarak başlayabilir ve başka bir belirti olmadan 24 saat, kimi zaman daha da fazla sürer. İlk işaret; güçlü, düzenli ve uzun süren kasılmaların başlamasıdır.

İkinci işaret, kesenin patlaması ya da suların gelmesidir. Bu kimi zaman hafif bir sızıntı biçimindedir, ancak yine de belli olur. Çoğu zaman da vajinadan bir sıvının fışkırdığı görülür.

Üçüncü işaret 'nişan'dır. Bu kanla karışmış bir miktar mukustur (serviksten dışarı atılan mukus tıkacı). Genellikle bu işaretin farkına varılmaz.

doğumun belirtileri doğumun başlama işaretleri doğum sancıları

İkinci ya da üçüncü işareti görmeden hastaneye gitmeniz gerekmez. Bunları görür görmez, haber vermeniz gereken kimseye telefon edin, hastaneye gideceğinizi söyleyin. Nişanı görürseniz ya da sularınız gelirse kasılmaların düzenli, şiddetli ve ağrılı olmasını beklemeyin. Her doğum böyle başlamaz. Çoğu kadında doğumun birinci döneminin ortalarına kadar düzenli aralıklı kasılmalar olmaz. Çoğunda düzensiz kasılmalar vardır ve zaman geçtikçe kasılmaların şiddeti artmaz.