Düşük, veya çocuğun düşmesi henüz ana rahmi dışında yaşamasına olanak olmayan ceninin rahimden çıkması ve böylece yitirilmesidir. Düşük yapma nedenlerinden bazıları, şekli bozuk bir rahim, rahim ağzında doğumdan meydana gelmiş yırtıklar, bazı lifli tümör cinsleri, gibi annenin fiziki yapısı ile ilgilidir. Diğer nedenler ise guddelerin fonksiyonlarındaki bozukluk, kontrol edilmeyen şeker hastalığı, kronik yüksek tansiyon, tedavi edilmemiş frengi, aşırı beslenme bozukluğu ve yüksek ateş gibi hastalıklardır. Şeker hastası veya yüksek tansiyonu olan kadınların, itinalı tıbbi bakımla düşük yapması önlenebilir.
Bu tür sağlık nedenleri azınlıktadır. Düşüklerin çoğu (hemen hemen dörtte üçü-yumurtanın kusurlu olmasından kaynaklanır. Yanlış gelişen bir cenin genellikle ölür ve yabancı madde diye rahimin kasılmaları ile vücuttan dışarı atılır. Kusurlu bir yumurtadan olan döllenmenin gelişmesi altı veya yedi hafta sonra durur ancak bu cenin üç veya dört hafta daha rahimde kalır. Bu nedenle düşükler genel olarak, gebeliğin onuncu ya da onbirinci haftasında görülür.
Genel kanıların aksine, düşüklerin pek azı bir sarsıntı (çarpma, düşme vs.) veya aşırı heyecanlanma nedeni ile meydana gelir. Pek çok doktorun kabul ettiği gibi sağlıklı bir insan yumurtasını sallayıp düşürmek, hafif bir meltemin sağlam ve olgun elmaları ağaçtan düşürmesi kadar olanaksızdır.
Düşük yapmak genel olarak anne için bir tehlike yaratmaz. Bazen fazla kan kaybetmesinden dolayı kan verilmesi gerekebilir ama birkaç gün içinde iyileşir.