9 Mart 2012 Cuma

Düşük Çeşitleri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Düşük tehdidi

Vajinadan damla damla ya da fazla miktarda kan gelir, karın ağrısı olabilir. Muayenede doktorunuz serviksin kapalı olduğunu görecektir. Büyük bir olasılıkla dinlenirseniz, kaygıya kapılmazsanız her şey normale dönecektir. Doktor yatak dinlencesi ve bir yatıştırıcıdan başka bir şey vermeye gerek duymaz. Amerika'da düşük tehdidi karşısında kimi zaman hormon tedavisi yapılmaktadır. Düşük yinelemedikçe, değeri kesin olmadığı için bu tedavi diğer batı ülkelerinde yapılmamaktadır.

düşük çeşitleri kaç tür düşük vardır düşük yapmak

Önlenmeyen düşük:

Düşük önlenemeyecek, geriye dönüş olmayan bir aşamaya gelmiştir. Kanama duracak yerde artar, genellikle parlak kırmızı renktedir. Karın ağrıları iyileşeceği yerde artar. Birkaç saat içinde fetus, plasenta ve bol miktarda kanla birlikte atılır. Bu arada doktora yetişemezseniz, bu atıkları daha sonra incelenmeleri için saklayın.

Tamamlanmamış düşük

Gebelik sona ermiştir, fetusun yaşamı sona ermiştir. Ancak tümüyle dışarı atılmamıştır. Uterusun içinde parçalar kalmıştır. Genellikle doktorunuz serviksin açılması ve uterus iç zarının kazınması için hastaneye yatmanızı önerecektir. Hastanede en fazla üç gün kaldıktan sonra bir haftada normale dönebilirsiniz.

Tamamlanmış düşük

Uterus, içindeki her şeyi dışarı atmıştır. Adet kanamasında olduğu gibi birkaç gün kanama olacaktır. Üç gün içinde kanama azalır. YAZININ DEVAMINA GİT
Sponsorlu Bağlantılar:


Ayırt edilmeyen düşük

Fetus ölmüştür, ancak uterus onu dışarı atmamıştır. Uterus gerektiği gibi büyümediği için doktor düşük tanısı koyabilir. Düşük olduğu zaman gebeliğin vardığı aşamaya göre kürtaj ya da indüksiyonla doğum için hastaneye yatmanız gerekir.

Yineleyen düşük

Geçirdikleri her gebeliğin ilk aylarında düşük yapan kadınlar da vardır. Bu durumlarda yorucu araştırmalar, nedeni ortaya koyamayabilir. Bu kadınların çoğu başarıyla tedavi edilebilir ve deneyimli bir doktorun ellerinde sağlıklı bir doğum yapabilir. Üç kez düşük yapan kadınların üçte ikisi dördüncü gebeliklerinde özel bir tedavi olmadan doğum yapabilir. Ne var ki art arda birkaç düşük olunca bunların şanssızlık sonucu olduğu pek söylenemez. Arka arkaya üç düşük yapmak, özel araştırma ve tedavi gerektirir. Kimi kadınlar bu duruma varmadan tedavi olmayı yeğler.