7 Mart 2012 Çarşamba

Gebelikte Diş Bakımı

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

diş bakımı ağız ve diş sağlığı

Dişleriniz ve dişetlerinizin sağlığı için diş hekiminizi altı ayda bir ziyaret etmelisiniz. Diş hekimi tedavi etmekten başka, koruyucu hekimlik de yapar ve diş çürüklerini daha köktenci önlemler almak gerekmeden durdurabilir. Diş hekiminiz aynı zamanda dişleriniz için gerekliyse uzmanlarca nerede tedavi edileceğinizi de gösterebilir. İlk çıkan dişleriniz gerçekten sağlıklıysa, daha sonraları kozmetik cerrahi gerekli olabilir.

Diş hekimi dişlerinizin temizliğini sağlayarak diş etlerinizin sağliKİı kalmalına da yardımcı olur: Dişleri ustaca temizleyip dişeti sınırında birikmiş olan ve dişeti hastalığına yol açan maddeyi çıkartır.

Kalsiyum ve D vitamini, diş sağlığı için gereklidir. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Bütün anne adayları gebelik sırasında bol bol kalsiyum ve D vitamini almaya dikkat etmelidirler. Kalsiyum ve D vitamini içeren birçok yiyecek olduğu için her gün kesinlikle yarım kilo süt içmek gerekmez. Süt içmek bir kolaylıktır, ayrıca süt muhallebi, tatlılar gibi başka yollardan da alınabilir. Sütten ve süt ürünlerinden nefret ediyorsanız, yüksek sayıda kalsiyum içeren yiyecekler listesine bakm ve beğendiklerinizi seçin.

Dişlerinizin gebelik sırasında bozulacağı asılsız bir söylentiyse de, dişetlerinizin bozulacağı doğrudur. Gebelik sırasında kanda artan östrojen ve progesteron miktarı dişeti sınırını yumuşatır. Beslenmenize ve diş fırçalamaya büyük özen göstermezseniz, bu durum plak oluşmasına yol açabilir. Bu nedenle gebelik sırasında iki ya da üç kez diş hekimine gitmelininiz.