19 Aralık 2012 Çarşamba

Ananasın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

ANANASIN FAYDALARI

Orta Amerika ve Güney Amerika bölgelerinde yetişen ve tropikal bir meyve olan ananas, günümüzde tüm dünyada en çok tüketilen meyvelerin başında gelmektedir. C vitamini açısından çok zengin bir meyve olan ananasın sağlığa oldukça faydalı olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bromelain enzimini yüksek miktarda içermektedir. Bromelain enziminin kanseri önleyici etkisi bulunmaktadır. Ayrıca vücuttaki şişkinliklerin ve ödemlerin atılmasına, protein ayrıştırılması ve sindirimin kolaylaştırılmasına yardımcı olmaktadır. Bromelain enziminden en ideal şekilde faydalanabilmek için ananasın tek başına tüketimine özen gösterilmesi gerekmektedir.

ananasın faydaları nelerdir, ananas nelere iyi gelir

Hücre kaybının engellenmesinde, vücudun ihtiyacı olan enerjinin karşılanmasında büyük bir destek sağlayan ananas, vücuda zararlı olan bakteri ve parazitlerle savaşır. Bağışıklığı güçlendiren bir yapıya sahip ve zengin bir manganez kaynağı olan bu meyve, aynı zamanda salata ve yemeklerin içinde dahi tüketilebilmektedir. Büyük bir C vitamini kaynağı olan ananas, B1 vitamini de içermektedir. B1 vitamini enerji üretimi için oldukça gereklidir.

Kadınların en büyük sorunlarından biri olan selülitin tedavisinde katkı sağlayan ananas, idrar söktürücü etkisi sayesinde de vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Tansiyonu ve kandaki yağ oranını düşürmesinin yanı sıra vücuttaki yağ birikimine de engel olan ananas, bol lifli bir yapıya sahiptir.

Kış hastalıklarının genel olarak neden olduğu ateş, boğaz ağrısı ve öksürük gibi komplikasyonların önlenmesi için de istirahat etmenin yanı sıra taze ananas suyu oldukça faydalıdır. Ananas ülkemiz için her ne kadar tanıdık bir meyve olmasa da sağlığa oldukça faydalı olması nedeniyle mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir.