29 Aralık 2012 Cumartesi

Düşüğün Belirtileri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

DÜŞÜK



Bir gebelik, gebeliğin 28. haftasından önce sona erecek olursa düşükten söz edilir. Çocuk düşürmek ya da düşük yapmak, fetüsün gebeliğin 28. haftasından önce ölmesi ve rahim dışına atılması olayıdır.

DÜŞÜĞÜN NEDENLERİ



Düşük yapmanın nedenleri çeşitlidir. Döllenmiş yumurtadaki gelişme bozuklukları, spermatozoidlerdeki değişiklikler, rahim yapısındaki bozukluklar, rahim düşüklüğü, rahim boynunun zayıf olması, rahim ağzının yeterli derecede kapana-maması, annenin bulaşıcı bir hastalığa yakalanması (örneğin, verem), kandaki gıda alışverişinin normal yapılamaması, geçirilen ağır sarsıntılar, kaza, ağır şey taşımak, kaldırmak, motosiklet kullanmak, dolaşım bozuklukları, ağır ruhsal sarsıntılar gebeliğin zamanından önce bozulmasına neden olurlar.

DÜŞÜK BELİRTİLERİ



Karnın alt kısmında hissedilen sancılar ve vajinal kanamalar düşük belirtileridir. Gebelik süresinde görülebilecek her kanama mutlaka doktora bildirilmelidir. Doktorun gelmesinden önce, gebe kadının hemen yatak istirahatine çekilmesi gerekir. Doktor, hormon tedavisiyle gebeliğin devamını sağlayabilir. Tüm çabalara karşın düşük devam edecek olursa, o zaman doktor basit bir kürtajla artık parçaları temizleyerek tehlikeli kanamaları engeller.

Burada, düşüklerden önemli bir kısmının bilerek yapıldığından da söz edilmesi gerekir, ister zorlama, ister kendiliğinden olsun, tüm düşüklerde en büyük tehlike, şiddetli kanama (hemoraji) ve sepsistir (kandaki zehirlenme). Böyle tehlikeli bir adım atmayı düşünen her gebe kadının, karşılaşabileceği büyük tehlikeleri dikkate alması gerekir. Bu nedenlerle, hiç bir gebelikte, bir takım yanlış uygulamalar ile düşük yapmaya kalkışılmamalıdır.