DİŞ ETİ KANAMASININ SEBEPLERİ
Dişlerimiz çürümeye başladığında ilk olarak sıcak-soğuk hassasiyeti ile karşı karşıya kalırız. Sonrasında bizi uykusuz bırakabilen şiddetli diş ağrılarına kadar varan çeşitli rahatsızlıklar hissetmeye başlarız. Dişlerimizde enfeksiyon oluşması kendisini açıkça belli eder. Dişlerimizdeki enfeksiyon bu şekilde ilerler fakat diş eti hastalıkları karaciğer yetmezliği gibi sinsi bir şekilde ilerler. Hastalar diş etlerinin rahatsızlığında herhangi bir ağrı, sızı duymazlar. Biz farkında olmadan süratli bir şekilde ilerleyen hastalığın son safhasında dişlerimiz sallanmaya başlar. Zaten dişler sallanana kadar diş etlerimizde bir hastalık olduğunun farkına varmamız imkansız gibi bir durumdur. Durumu farkedip diş hekimine gittiğimizde artık doktorun dişi kurtarmasının imkanı kalmamıştır. Bu aşamaya gelmiş dişleri kurtarmak mümkün değildir. Bundan sonra diş hekimimiz dişi kurtarmaya çalışmaz bunun yerine yeni bir diş hazırlığına girer.
Diş etlerinde kızarıklık, diş etlerinde kanama ve şişlik dişeti hastalığının en belirgin şikayetleridir. Dişeti hastalığı sırasında çene kemiğinin erimeye başlar. Bu erimenin bir sonucu olarak da dişler sallanır. Dişlerin sallanmasına kadar varan bu süreçte en belirgin rahatsızlık diş eti kanamasıdır. Bundan dolayı diş eti kanamaları, ihmale gelmeyecek kadar ciddi sorunlardır. Sağlıklı diş etleri fırçalama sırasında kanamazlar. Eğer diş etleriniz kanıyorsa mutlaka diş eti kanamasının sebebi diş etlerinizde ki bir rahatsızlıktır. Eğer kanamalar durduk yere ya da uyku sırasında gerçekleşiyorsa diş eti hastalığınız ilerlemiş demektir.
Diş etlerinizde kanama oluyorsa öncelikle yapmanız gereken dişlerinizi fırçalarken diş etlerinizi de fırçalamaktır. Sonrasında mutlaka diş hekiminize giderek muayene olunuz.