SARIMSAK
Faydalı bitkileri önem sırasına göre sıralayacak olsak heralde ilk sıraya sarımsağı koyardık. Sarımsağı insanların çoğu sever. Tedavi edici onlarca özelliği, gerçekten baş köşeyi almasını hak ettiğini gösteriyor.
Besin değeri oldukça yüksek olan sarımsağın faydaları içeriğinde bulunan bol miktardaki vitaminler, mineraller ve yardımcı diğer maddelerden gelmektedir. A vitamini, C vitamini, P vitamini ve B grubu vitaminlerini ihtiva eder. İçeriğinde şeker bulundurur. Kalsiyum, potasyum, magnezyum, çinko, selenyum, fosfor ve demir mineralleri bakımından oldukça zengin bir bitkidir. "Oleum allicine" adlı oldukça değerli bir yağa sahiptir. Öyle ki bu yağın 1 miligramı, 15 OE penisilinin etkisine eşdeğer düzeydedir.
Sarımsak insana can verir. Fiziksel olarak iyileştirici etkilerini anlatacağım fakat bir çok medeniyette kötülüklere karşı da sarımsak bir sembol olmuştur. Uzun ve sağlıklı bir hayat yaşamak istiyorsanız sarımsağı mutfağınızdan eksik etmeyiniz.
Kokusu hoş olmadığı için pek çok insan çevresindeki insanları rahatsız etmemek için sarımsak yemez. Böyle bir nedenden dolayı sarımsak tüketmekten uzak duruyorsanız evinizde geçireceğiniz akşamlarda pişmiş olarak yiyebilirsiniz.
Sarımsak hastalıklara karşı mükemmel bir savunma sistemidir. İnsana kuvvet de verir. Romalıların dövüş horozlarına, Mısırlıların da piramit inşaatında çalışan işçilerine sarımsak yedirdiğini biliyor muydunuz? Yorucu sporlarla uğraşan insanlar doğal bir doping etkisi arıyorlarsa mutlaka kullanmalılar.
Sarımsak eski çağlardan beri dünyanın her tarafında aranan bir bitki olmuştur. Tarih yönünden de, coğrafya yönünden de sarımsak üstünlüğünü her zaman, her yerde korumuştur. Antiller'deki horozlar gibi, Sovyet Rusya'nın bazı bölgelerindeki yaşlılar da güçlerini sarımsağa borçludurlar. Halk doktorlarının hazırladıkları sarımsaklı bir içkiyle her yıl sürekli olarak kür yapılabilir. Bir litrelik bir şişeye, üçte bir oranında dövülmüş sarımsak, üçte iki oranında da saf alkol koyun. Şişenin ağzını kapatıp 15 gün süreyle güneşte bırakın. İçkiniz hazırdır. Güneş ışınlarının bir çok faydalı etkisi vardır. Zaten şifalı bitkilerle haşır neşir olan insanlar bilir ki bir çok şifalı yağın hazırlanışında güneşten faydalanılır. Elde ettiğiniz sarımsaklı içki ile küre başlamak için birinci gün şişedeki sarımsaklı alkolden bir fincan sıcak suya 2-3 damla katıp için. Sonraki günler her gün bir damla artırarak bu ölçüyü 25 damlaya kadar çıkarın. Bu kez de her gün birer damla düşürerek, tek damlaya inene kadar devam edeceksiniz. Arada birkaç haftalık duraklamalar yaparak bu kürü bütün bir yıl sürdürebilirsiniz.
Diğer bir sarımsak kürü ise; 2-3 baş dövülmüş sarımsağı iyisinden bir şişe beyaz şaraba katın. İçkiyi birkaç gün dinlenmeye bırakın ve sonra her sabah kahvaltıdan önce bir çorba kaşığı içersiniz.
Sarımsağı en iyi yemenin yolu hiç kuşkusuz yemeklere koymaktır fakat çok yüksek ısılarda pişirilen sarımsağın faydalı etkileri azalmaktadır. Yine de sarımsağı yemekten uzak durmayın. Ülkemizde de çok sevilen sarımsak birçok yemeğe girer. Sarımsağı yiyin de nasıl yerseniz yiyin. Yalnız bu bitkinin tadını ve kokusunu fazla keskin bulanlar, daha tatlı olan kırmızı sarımsak satın alabilirler. Bunun yanısıra bir de, keskinlik ve kokusunun esas kaynağı olan ve sarımsak asiti ihtiva eden en iç kısmını çıkararak, yakıcılığını hafifletmek mümkündür.
SARIMSAK KOKUSU NASIL GEÇER?
Sarımsağı sevdiğiniz halde çevrenize ve eşinize kötü kokmamak için yemekten çekiniyorsanız yemekten sonra ağzınıza atacağınız bir tutam maydanozun ya da bir kaç kahve çekirdeği tanesinin bu kokuyu gidereceğini unutmayınız. Eşiniz sarımsak yemenizi sorun etmiyor ve daha iyisi sizinle birlikte yeme zevkini paylaşıyorsa, akşam yemeklerinde sarımsak yemeyi ihmal etmeyin. Bunun yanısıra, günümüzde kokusundan dolayı tüketemeyenler için, kokusuz sarımsak kapsülleri satılmaktadır. Bunlardan da istifade edebilirsiniz. YAZININ DEVAMINA GİT
Sponsorlu Bağlantılar:
-->
Cinsel gücü kuvvetli bir çok erkeğin bu sırrını araştırırsanız arkasından sarımsak çıkacaktır. Sırt kemiğini sarımsakla ovmanın da yine cinsel gücün arttığı söylenir.
SARIMSAĞIN FAYDALARI
Sarımsak bağırsak solucanlarını düşürür. Güç ve enerji verir. Afrodizyak etkisi de olduğu için cinsel güç de verir. Bağırsakları yumuşatır, mikropları öldürür, hazmı kolaylaştırır, iştahı açar, ateş düşürür, balgam, idrar ve gaz söktürür. Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Özellikle soğuk algınlığı, nezle ve kronik bronşit hastalıklarında oldukça yarar sağlar. Vücuttaki yaraların ve çıbanların çabucak iyileşmesine yardım eder. Krampları önler. Kandaki zehirli maddeleri temizler. Akciğer, karaciğer ve safra kesesini güçlendirir, safra salınımını arttırır. Yine kalp ve damar sağlığı için oldukça faydalıdır. Kanı sulandırarak kan dolaşımını düzenleyen sarımsak, damar sertliğini de giderir. Atardamardaki kireçlenmeleri önler. Tansiyonu ve kolesterolü düşürür. Bazı zehirlenme vakalarında zehirin etkisini azaltmak amacıyla kullanılır. Saçlı deriye sürüldüğünde saçı güçlendirir. Sarımsak özlü bazı şampuanların da özelliği budur. Kandaki şeker oranını düzenler. Bu anlamda şeker hastaları için oldukça faydalıdır. Kabızlığa iyi gelir. Antibiyotik olarak da başarıyla kullanılır. Kükürtle karıştığı zaman solunum yolları için iyi bir antiseptiktir. Bağışıklık sistemini güçlendirir böylece hastalıklara karşı görünmez bir kalkan olur. Uçuklara, mantarlara karşı etkilidir. Arpacığa iyi gelir. Eski çağlarda veba salgınları sırasında doktorlar hastalara bakmaya giderken yüzlerine sarımsak suyuna batırılmış bir maske takarlarmış. Kansere karşı korur. Yapılan istatistiklere göre sarımsağın çok yenildiği bölgelerde kanser vakaları daha az görülmektedir. Bu gibi bölgelerin az gelişmiş ülkeler olduğunu, buralarda çevre kirlenmesinin ve kimyasal ürünlerin tarım alanlarını zehirlemediklerini de ilave edelim.
Görüldüğü gibi sarımsak oldukça faydalı ve değerli bir bitkidir. Değeri günden güne artmaktadır. Öyle ki günün birinde bir arkadaşınız size dallı güllü bir hediye paketi içerisinde bir kutu sarımsak gönderirse hiç şaşırmayın.